Spring naar content

4 NIEUWE RENAULT TRUCKS T430 VOOR DHL GLOBAL FORWARDING

DHL Global Forwarding heeft zijn vloot vernieuwd met vier nieuwe trekkers van Renault Trucks. Begin december werden de T430 T4x2 E6 afgeleverd bij Fraikin Truck Renting Belgium ten behoeve van DHL Global Forwarding.
DHL Global Forwarding, specialist in lucht- en zeevracht en deel uitmakend van de Deutsche Post DHL Group, nam in 2013 zijn intrek in een gloednieuw logistiek centrum op Brucargo West. Aangezien het zakencijfer 354 miljoen euro bedraagt en er 520 personeelsleden tewerk worden gesteld, was het belangrijk om voor de juiste dienstverlener te kiezen.
Na een uitgebreide testprocedure tussen verschillende merken gaf DHL de voorkeur aan Renault Trucks. Verbruik, design en het partnership tussen dienstverlener Fraikin T.R. Belgium en Renault Trucks gaven de doorslag om te kiezen voor vier nieuwe T’s met een vermogen van 430 pk. “Uit de testfase bleek dat de Renault Trucks zeer gebruiksvriendelijk waren”, legt Charles De Vuyst uit, Operations Director bij DHL Global Forwarding. “Ook op vlak van technologie zijn de voertuigen een hele vernieuwing. De trekkers zijn allemaal Euro 6 en begrensd op 85 km/uur. Dat zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing wat brandstof betreft. Bij DHL voeren we voortdurend een groen beleid. We werken dus met verschillende milieuoverwegingen.”
Volgens Charles De Vuyst is de aankoop van de Renault Trucks een en-en-verhaal. “Enerzijds hebben we gekozen voor de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Anderzijds hebben vooral de ervaringen van onze chauffeurs met de testvoertuigen de doorslag gegeven. Diverse demo’s met verschillende merken werden door onze chauffeurs uitgevoerd, waarbij Renault Trucks het beste scoorde.
De aangekochte T430 4×2 E6 trekkers zijn voorzien van een uitgebreid optiepakket. Zo hebben de voertuigen onder andere automatische koplampen en ruitenwissers, een snel instelbare dakspoiler (omdat er met diverse trailers wordt gereden), ADR-uitrusting, LED dagrijverlichting, een navigatiesysteem, een koelkast onder het bed en een tweede bed dat omgebouwd kan worden tot een extra opberging.
Bovendien werd er een Code 95 opleiding voorzien voor de vier chauffeurs. Omdat het in dit geval gaat om nieuwe voertuigen binnen de vloot, werd deze opleiding specifiek gegeven door Renault Trucks. Zo leerden de chauffeurs om zo efficiënt mogelijk te rijden met deze nieuwe voertuigen.
De aankoop van de voertuigen kadert in de vernieuwing van de vloot, die bestaat uit vier trekkers en acht vrachtwagens. DHL Global Forwarding vertrouwt al meer dan 30 jaar zijn vloot toe aan Fraikin Truck Renting Belgium. De dienstverlener verhuurt niet alleen de vier trekkers aan DHL Global Forwarding, het staat ook in voor onderhoud, reparaties en vervangvoertuigen. DHL sloot daarnaast een Repair & Maintenance type Excellence contract af waardoor er een full-service dienstverlening wordt geleverd door zowel Fraikin als Renault

Scroll naar boven