Spring naar content

Gemoderniseerd Shell servicestation in Berchem

Shell maakt vandaag bekend dat zijn gemoderniseerde site in Berchem (Luxemburg), het grootste tank- en servicestation ter wereld, nu volledig operationeel is. Klanten krijgen in het nieuwe gebouw een hoog serviceniveau aangeboden.

Shell heeft fors geïnvesteerd om zijn 25.000 dagelijkse bezoekers te ont-vangen in een moderne accommodatie met veel licht, ruimte en retailcomfort van de bovenste plank. Het indrukwekkende resultaat is reeds van buitenaf zichtbaar. Het dak met grote lichtkoepel, in combinatie met de open ruimte op de eerste verdieping, is een verademing voor wie even een pauze neemt: veel licht, lucht en ruimte in dit gebouw met drie niveaus.

Niet alleen de buitenkant rond het gebouw werd vernieuwd, Shell verwelkomt ook nieuwe merken om de kwaliteit van elke stop in haar servicestation te verbeteren en klanten een grotere keuze aan te bieden: van voeding en drank tot een uniek toiletconcept.

De Shell Select Shop op de begane grond werd ingericht volgens een nieuw concept met het oog op een nog betere klantervaring voor haar bezoekers dankzij brede gangpaden en een heldere indicatie van de aangeboden artikelen. Hier bevinden zich drie pre-ordering toestellen die de wachttijd aan de kassa drastisch verminderen voor bepaalde producten en er is ook een deli2go bakkerij met verse sandwiches, soep en paninis. Vlak bij de ingang is er de Go coffee corner. Wie graag wil genieten van de buitenlucht, kan terecht op het verwarmd terras met picknickmeubilair.
Op de eerste verdieping is er een nagelnieuwe toonaangevende koffie- en theezaak met een eigen verwarmd buitenterras. Verder bevindt zich hier ook een McDonald’s met een pre-ordering systeem. Niet alleen liefhebbers van koffie en fastfood maar ook zoetekauwen komen bij Shell Berchem aan hun trekken dankzij snoepshop Le Paradis Sucré met M&M-snoepjesmuur, Ola-ijsassortiment, wafels, pannenkoeken en een brede waaier aan seizoensgebonden producten.

In de kelderverdieping vinden de gasten het grootste ‘2theloo’ toiletconcept van de hele wereld, met speciale faciliteiten voor mensen met een handicap, voor kleuters, peuters en baby’s en douches voor doorreizigers en truckchauffeurs. Voor het visuele aspect werden ambitieuze jonge kunstenaars en fotografen ingeschakeld.

Voor internationale truckchauffeurs is Berchem een vaste pleisterplaats. Shell biedt hen daarom vrije toegang tot de 2theloo douches en toiletten, een gratis koffie en korting op deli2go maaltijden, als ze minimum 400 liter brandstof tanken.

Verdere verbeteringen in de komende maanden

De renovatie van Shell Berchem nam tweeënhalve maand in beslag, en de site ging medio december 2015 weer open. Ongeveer 300 mensen werden ingeschakeld in het renovatieproject, van wie 70% van Luxemburgse bedrijven. De komende maanden wil Shell nog meer aanpassingen aanbrengen op het externe gedeelte van de site, om zowel de gewone reizigers als de truckchauffeurs nog beter te dienen.

Leonardo Menei, directeur Shell Luxemburg, licht toe: “Het verheugt ons dat de gebouwrenovaties tijdig, veilig en netjes voltooid geraakt zijn. De verbeterde site biedt onze klanten een versterkt en gediversifieerd aanbod aan kwaliteitsproducten, zodat elke bezoeker zich in Berchem een bevoorrechte gast voelt. Ik kijk uit naar de verdere ontwikkeling van de renovaties op onze tank- en servicesite, voor een nog betere ervaring voor al wie hier zijn reis even onderbreekt.”

Scroll naar boven