Spring naar content

GEPANTSERDE RENAULT TRUCKS T VOOR DE BANQUE DE FRANCE

Renault Trucks leverde zopas verschillende T 430-bakwagens in 6×2-configuratie aan de Banque de France. De gepantserde voertuigen zijn voorzien van oplossingen die specifiek zijn afgestemd op hun hoofdopdracht binnen de Banque de France.

De volledige bestelling Renault Trucks T 430 in 6×2-configuratie van de Banque de France werd zopas geleverd. De organisatie heeft er voor gekozen om voor haar strategische missies haar vertrouwen te stellen in de Franse constructeur. Aan de productie van de gepantserde Renault Trucks T gingen verschillende maanden ontwikkeling vooraf in samenwerking met partners gespecialiseerd in het maken van gepantserde voertuigen en het ombouwen van cabines van zware vrachtwagens. De projectteams hebben rekening moeten houden met vereisten inherent aan de activiteiten van de Banque de France en de opdracht die de voertuigen zullen vervullen.

“De T 430-bakwagens werden specifiek ontwikkeld voor de Banque de France, en moesten dus voldoen aan strenge reglementeringen en talrijke vereisten,” aldus Bruno Carrara, sales manager bij Renault Trucks. “De trucks kregen bijvoorbeeld een specifieke bepantsering, maar ook een andere wielbasis om ze zo wendbaar mogelijk te maken. De trucks zullen worden gebruikt om gebouwen binnen te rijden die vaak zeer oud zijn en zeer smalle ingangen hebben. Meteen ook de reden waarom we voor luchtvering hebben gekozen zodat de trucks kunnen zakken wanneer de vrije rijhoogte beperkt is.”

Scroll naar boven