Spring naar content

Satellic geeft 30.000 liter diesel weg

Satellic nodigt bedrijven uit zich uit te rusten met een On Board Unit (OBU), om wettelijk in orde te zijn met de kilometerheffing voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton. Die gaat op 1 april 2016 van start in België. Om hen een duwtje in de rug te geven, organiseert Satellic een tombola ten voordele van SOS Kinderdorpen. Er zijn twee loten van 20.000 liter en 10.000 liter diesel te winnen.

Binnen minder dan drie maanden gaat de kilometerheffing voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton van start in België. Hoog tijd dus, voor transportbedrijven en truckeigenaars, om zich uit te rusten met een On Board Unit. Elke vrachtwagen van meer dan 3,5 ton moet zo’n toestel verplicht aan boord hebben vanaf 1 april. Satellic is, met de hulp van zijn partners-verdelers, de enige operator die de levering van de On Board Units tijdig kan garanderen om wettelijk in orde te zijn op 1 april 2016.

Bestellen, registreren, deelnemen, helpen en geholpen worden

Om bedrijven te begeleiden in deze aanpassingsfase, opende Satellic de registratiemodule voor On Board Units al op 1 oktober, samen met zijn klantendienst.

Nu gaat het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de installatie van het systeem in de drie gewesten nog een stapje verder. Satellic geeft elk bedrijf dat zich al heeft uitgerust of dat zich in de eerste twee maanden van 2016 registreert de kans om deel te nemen aan een tombola ten voordele van de vereniging SOS Kinderdorpen. In januari is er 20.000 liter diesel te winnen, in februari nog eens 10.000 liter.

Elke OBU die besteld is tussen 1 oktober 2015 en 31 januari 2016 geeft recht op een deelnameticket voor de eerste trekking. Elke OBU die besteld wordt tussen 1 en 29 februari 2016 geeft recht op een deelnameticket voor de tweede trekking. Door hun OBU nu te bestellen, slaan bedrijven dus zes vliegen in één klap:

Zich intern organiseren
Alle vrachtwagens uitrusten die een OBU aan boord moeten hebben
Wennen aan het gebruik van de OBU
Files en boetes vermijden door wettelijk in orde te zijn
Deelnemen aan de loting en kans maken op een van de twee prachtige prijzen
SOS Kinderdorpen helpen bij hun humanitaire werk ten voordele van behoeftige kinderen overal ter wereld, ook in België.

Hoe On Board Units bestellen en deelnemen aan de tombola?

De simpelste manier om een OBU te bestellen, is via het Road User Portaal op de website van Satellic www.satellic.be, waar elke gebruiker een gepersonaliseerde en beveiligde zone heeft.

Via dat portaal is het mogelijk een bedrijf en voertuigen te registreren, een of meerdere OBU’s te bestellen, OBU’s en voertuigen te koppelen en te ontkoppelen, en alle gegevens van het bedrijf en de voertuigen efficiënt te beheren. De OBU’s die online besteld worden, worden per post geleverd na het betalen van een waarborg van 135 euro per toestel. De waarborg kan met kredietkaart, tankkaart of bankoverschrijving betaald worden.

Een andere gemakkelijke manier om een bedrijf te registreren en een OBU te verkrijgen, is door een beroep te doen op de diensten van een van de business partners van Satellic. Deze organisaties en federaties helpen hun klanten of leden met de registratie van hun bedrijf en het bestellen en beheren van de Satellic OBU’s. OBU’s die via een Satellic business partner besteld zijn, maken ook kans op de prijs. De lijst met de business partners wordt regelmatig geüpdated en is te raadplegen op www.satellic.be. Op de dag van vandaag zijn de partners van Satellic:

Aral/BP
DKV
ENI/AGIP
euroShell
OMV
Statoil
SVG
UTA
Multi Service Tolls
Ressa
Plose
LogPay
E100
Global Star
Eurotoll
Vialtis
Eurowag
Total
AS24
Eurotrafic
Gabriëls
Octa+
TLV
Brandstoffen Maes
Febetra
PowerOil
DATS 24

Scroll naar boven