Spring naar content

Negen nieuwe Scania Streamlines voor firma Verougstraete

De firma Verougstraete uit Zomergem heeft onlangs 7 nieuwe Scania-trekkers in gebruik genomen. Twee andere zijn reeds besteld en worden in juni geleverd. Het huwelijk tussen Verougstraete en Scania duurt al meer dan 30 jaar en de recente aankopen bewijzen dat er nog lang geen sleet zit op de relatie.
Jacky Martens die samen met zijn broers Franky en Nico aan het hoofd staat van het bedrijf, ging voor R450 LA 4×2 MNB-trekkers: “Deze trekkers komen in de plaats van voertuigen van een ander merk die bij Declerck uit Kortemark de dienst uitmaakten. Begin 2015 namen we dit bedrijf over. De nieuwe Scania’s zullen ingezet worden voor algemeen vervoer, voor het vervoer van staal en voor onze kipwagens. Dit kipwagenvervoer maakte deel uit van de specialiteiten van Declerck. Dankzij de overname hebben we dit type transport toegevoegd aan onze activiteiten. Vier van de negen nieuwe Scania’s zullen aan een kipwagen gekoppeld worden.”
Op onze vraag waarom Jacky Martens resoluut voor Scania heeft gekozen, antwoordt onze gesprekspartner met volle overtuiging: “Wij zijn al Scania-klant sinds de tijd dat onze grootvader het voor het zeggen had… Af en toe werd er al eens een ander merk aangekocht, maar uiteindelijk kwamen we altijd opnieuw bij Scania uit. Eén van de redenen van deze uitstekende en langdurige verstandhouding met Scania is de trouwe en jarenlange samenwerking met de concessiehouder van Scania in Drongen. Het verbruik van de voertuigen is uiteraard ook een doorslaggevend element. Een ongeziene troef van Scania. De R450 wijkt totaal niet af van de goede gewoontes van de Zweedse constructeur om aantrekkelijke voertuigen te leveren qua brandstofverbruik.”
Bij de aankoop van de nieuwe voertuigen, hebben de zaakvoerders van Verougstraete gekozen voor een eenvoudige financiering via Scania Finance. “In het verleden gingen we meestal in zee met de traditionele banken, maar in dit geval bleek de door Scania Finance geboden formule de meest interessante optie. Bovendien hebben we voor onze nieuwe voertuigen een onderhoudscontract afgesloten met een looptijd van twee jaar. Voor onze oudste voertuigen en ons getrokken materiaal doen we nog altijd beroep op onze eigen werkplaats en onze twee mecaniciens.”
Het wagenpark van Verougstraete bestaat uit 40 motorvoertuigen, waaronder 36 Scania’s, en 75 opleggers. De nieuwe Scania’s zijn uitgerust met de Highline-cabine, Opticruise, retarder en luchtvering op de voorste as.

Scroll naar boven