Spring naar content

Fruytier Group : 11 x Actros 1845 LS

Sonodi-Huet, de erkende concessiehouder van Mercedes-Benz, is er niet alleen in geslaagd om Fruytier Group te overtuigen van de voordelen die de trucks van het merk Mercedes-Benz bieden, maar ook van de kwaliteit van zijn eigen dienstverlening. Zodra de presentaties achter de rug waren, was het voor Fruytier Group duidelijk: de Actros van Mercedes-Benz onderscheidt zich door een heel aantrekkelijke TCO. Het resultaat: onlangs leverde Sonodi-Huet in totaal elf exemplaren van de Actros 1845 LS aan Fruytier Group.
Met deze bestelling integreert Fruytier Group de Actros van Mercedes-Benz in haar vloot.
“In feite een logische stap,” legt David Fruytier, gedelegeerd bestuurder van de groep, uit. “De theoretische verbruikscijfers van de Actros en onze eerste praktische ervaringen met de Fuel Duel test zijn eenduidig. Zulke resultaten kun je niet negeren, ook al niet omdat ze de hogere aankoopprijs compenseren. Maar dat is nog niet alles! Ook de onderhoudscontracten die Mercedes-Benz aanbiedt, en de restwaarde van de voertuigen hebben een positieve impact op de ‘Total Cost of Ownership’. Bovendien heeft niet alleen de constructeur, maar ook de concessiehouder Sonodi ons vertrouwen gewonnen. Het feit dat Sonodi een vestiging in onze buurt heeft en dat zijn ervaring in de sector algemeen erkend wordt, heeft bij onze beslissing een belangrijke rol gespeeld. Net als zijn hoogwaardige dienstverlening en betrouwbaarheid. Bovendien geef ik ook graag toe dat de goede commentaren op het voertuig die ons via mondreclame ter ore waren gekomen, ons nieuwsgierig gemaakt hadden. En wat meer is, we hebben van onze chauffeurs gelukwensen gekregen omdat ze nu het gevoel hebben dat hun mening ernstig genomen wordt. Ze hebben ons overigens al beloofd om erg voorzichtig met de voertuigen om te springen en om het verbruik zo laag mogelijk te houden. Als bedankje voor het feit dat we oog gehad hebben voor hun comfort. Van in het begin was het overigens de uitdaging om iedereen tevreden te stellen door goede prestaties en lage kosten te combineren met rijplezier.”
Fruytier Group heeft dan ook beslist om niets aan het toeval over te laten en heeft de elf 4×2-trekkers met een StreamSpace-cabine en met de systemen FleetBoard, Predictive Powertrain Control en Active Brake Assist van de derde generatie uitgerust.
“Als ondernemer heb ik een verantwoordelijkheid tegenover mijn medewerkers, mijn klanten en de gemeenschap. Ik moet economische doelstellingen kunnen halen zonder daarbij de ecologische en sociale aspecten van mijn activiteiten uit het oog te verliezen. Mijn klanten wil ik de meest concurrentiële prijs kunnen aanbieden. En hoe meer ik het verbruik kan drukken, hoe beter ik daarin kan slagen. Tegelijk wordt onze ecologische voetafdruk kleiner wanneer onze voertuigen minder verbruiken. FleetBoard en Predictive Powertrain Control zijn de ideale instrumenten om ons daarbij te helpen. En met het systeem Active Brake Assist 3 verhoog ik dan weer de veiligheid van mijn personeel en van de andere weggebruikers. Bij ons stellen we alles in het werk om ongevallen te vermijden. En daarom hadden we ook interesse voor de mogelijkheid om de chauffeurs met de Driver Training van Mercedes-Benz en met FleetBoard op te volgen. Die dienstverlening stelt ons in staat om het rijgedrag te verbeteren en een milieuvriendelijke rijstijl aan te nemen zodat enerzijds de veiligheid van de weggebruikers toeneemt en anderzijds het verbruik tot een minimum beperkt blijft. We hopen dat al die elementen voor een stuk de kilometerheffing zullen compenseren die vanaf 1 april 2016 van kracht wordt.”

Scroll naar boven