Spring naar content

LAG Trailers behaalt ISO 17020-accreditatie voor herijking vloeistoffen

LAG Trailers verlengde recent zijn volledige erkenning voor de herijking van vloeistoffen anders dan water. Vanaf 1 januari van dit jaar (2016) zijn de eisen voor erkende herstellers grondig gewijzigd. LAG Trailers NV, de grootste brandstofoplegger fabrikant van de Benelux, slaagde met vlag en wimpel voor de verstrengde voorwaarden van de nieuwe ISO 17020 norm. Het bedrijf is zeer actief in keuringen en (her)ijkingen van brandstofopleggers en ADR-tankwagens.

Vernieuwde norm

Vanaf 1 januari 2016 kunnen de keuringen enkel nog uitgevoerd worden door erkende keuringsinstellingen die beantwoorden aan de norm NBN EN ISO/IEC 17020. De keuringsresultaten boekt dit bedrijf dan in, in het E-Metrosysteem van de FOD Economie. De herijkingen dienen jaarlijks te gebeuren.
Vanaf oktober 2016 vervallen ALLE nationale toelatingen en mogen alleen nog meetinstallaties gebouwd worden, die voldoen aan de MID, uitgezonderd van meetinstallaties met peilstokken.
Het MID (Measuring Instructions Directive) is het overkoepelende Europese orgaan dat toezicht houdt op de juiste werking van deze accreditatie. Dit brengt geen verschil voor LAG Trailers, want de huidige accreditatie is ook geldig na oktober 2016.

Unieke testomgeving

Al sinds 1990 test LAG Trailers alle brandstoftrailers in een eigen state-of-the-art testhal. Het bedrijf simuleert hier alle handelingen om zo de hoogst mogelijke kwaliteitsstandaard aan te houden voor de eigen opleggers. In deze testomgeving gebeuren ook alle keuringen en (her)ijkingen van tankwagens. LAG investeert dan ook volop in deze accommodatie om telkens te voldoen aan de laatste eisen.

Scroll naar boven