Spring naar content

Rendac koopt 5 nieuwe Scania’s P360 6×2

Rendac uit Denderleeuw mag zonder meer een trouwe Scania-klant genoemd worden. Het Zweedse merk is het sterkst vertegenwoordigd in het voertuigenpark en Scania Ninove leverde de afgelopen jaar maar liefst 20 nieuwe exemplaren. De laatste vijf, die in december 2015 werden geleverd, zijn van het type P360 6×2.
Rendac, dat deel uitmaakt van de groep Darling Ingredients International, is een beetje een vreemde eend in de bijt binnen de transportwereld. Dit heeft uiteraard alles te maken met de specialiteit van het bedrijf, met name het vervoer van dierlijke kadavers en dierlijk afval in België en het Groothertogdom Luxemburg. Deze producten worden door de onderneming uit Denderleeuw verwerkt tot biobrandstof.

Zuinig en betrouwbaar

Voor het transport van deze goederen beschikt het bedrijf over een indrukwekkende vloot. Kristof De Vuyst is er verantwoordelijk voor het wagenpark: “Onze vloot bestaat uit zo’n 100 voertuigen, waaronder 60 Scania’s. We werken al meer dan 25 jaar samen met Scania. Onze laatste 5 aanwinsten zijn ook van dit merk. We kochten bakwagens van het type P360 6×2 met kipopbouw en Hiab-kraan met volledige luchtvering en een hydraulische remvertrager. Het zijn standaardvoertuigen op de extra verlichting na, aangezien we meestal in het donker rijden.
Waarom we voor Scania gekozen hebben? Onder meer omwille van het voordelige verbruik. Deze voertuigen verbruiken gemiddeld 30 l/100 km, wat knap is als je weet dat we vaak op niet-geasfalteerde wegen rijden. De betrouwbaarheid van het merk en de kwaliteit van het dealernetwerk zijn twee andere belangrijke troeven. We werken niet alleen samen met Scania Ninove, maar ook met Scania Torhout en Scania Naninne.”
Scania Ninove zal zich bezighouden met het onderhoud en de herstellingen van de opleggers en aanhangwagens.
Voor de vijf recent aangekochte Scania’s P360 werd een onderhoudscontract afgesloten. “De voertuigen die de meeste kilometers afleggen, vallen onder een onderhoudscontract. Dat is onder meer het geval voor de vijf laatste voertuigen. Voor de financiering maakten we gebruik van Scania Finance. U ziet dat de samenwerking met Scania zeer ver reikt”, benadrukt Kristof De Vuyst.
Tijdens de afgelopen twee jaar heeft Rendac in totaal 20 Scania’s gekocht: 16 voertuigen met kraan, twee met laadschop en twee vrachtwagens met zijlader.

Scroll naar boven