Spring naar content

Scania’s voor Stobart Automotive Belgium

Autotransporteur Stobart Automotive Belgium heeft zes Scania’s P 410 SCR aangekocht. Drie daarvan zijn uitgerust met een dagcabine en zullen ingezet worden voor regionaal vervoer. De drie andere hebben een slaapcabine en zullen worden gebruikt voor interregionale distributie.
De voertuigen zijn uitgerust met de 13-liter motor SCR met 410 pk en met de geautomatiseerde versnellingsbak Opticruise met Ecoroll. De zes chauffeurs die met de wagens zullen rijden zijn allen Belgen, drie Nederlandstaligen en drie Franstaligen.
Dat het bedrijf voor de Zweedse constructeur kiest, is geen toeval. “Onze CEO William Stobart werkt al jaren met Scania”, zegt Theo Dexters, Managing Director van Stobart . “De voertuigen hebben een goede betrouwbaarheid, een laag brandstofverbruik en lage onderhoudskosten. Ze worden geleverd door Scania Buga Hasselt dat ook het grote onderhoud van de wagens doet. Het onderhoud van de structuur – in dit geval Rolfo – doen we zelf. Dat gebeurt voor al onze wagens vijf keer per jaar. We houden de vrachtwagens een achttal jaar tot ze zowat 800.000 tot 1.000.000 kilometer hebben afgelegd.”
Stobart Automotive wil niet alleen een goed onderhouden wagenpark, het stelt ook hoge eisen aan zijn chauffeurs. “De kwaliteitseisen liggen hoog”, zegt Theo Dexters. “Het gaat tenslotte om nieuwe wagens die we vervoeren. Onze chauffeurs kunnen zich dan ook altijd aan kwaliteitsinspectie verwachten. Ook het verbruik van de vrachtwagens wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Het verschil tussen een goede chauffeur en een nonchalante kan oplopen tot 10 procent. Daarom doen we geregeld bijscholingen en communiceren permanent met de chauffeurs over verbruik en kwaliteit.”
In het Verenigd Koninkrijk is de naam Eddie Stobart meer dan een begrip in de transportwereld. Het hoofdkantoor van Stobart Europe – actief in general cargo en autotransport – bevindt zich in Genk. “In België doen we uitsluitend aan autotransport”, zegt Theo Dexters. “In de Benelux hebben we een vloot van 70 autotransporters op de weg.”
Stobart Automotive Belgium doet allerhande autotransport. Zo brengt het onder andere voor D’Ieteren wagens naar de dealers in België. Ook in de havens van Antwerpen en Zeebrugge worden onder meer Mini’s en Toyota’s geladen en naar de concessies gebracht. Voor BMW doet Stobart Automotive de overslag vanuit Genk. “Die auto’s komen vanuit Duitsland en worden door Stobart vanuit Genk aan het Belux-dealernetwerk geleverd.”

Scroll naar boven