Spring naar content

DEKRA-rapport voor tweedehandswagens: Opel Combo beste in zijn segment

De Opel Combo heeft een belangrijke reden tot vieren, want de ruime wagen eindigde op de eerste plaats in het DEKRA-rapport voor tweedehandswagens 2016. Hij mag zichzelf uitroepen tot ‘segmentwinnaar’ na zijn succes in de categorie van de kleine bestelwagens voor goederen- en personentransport. De auto’s werden beoordeeld op basis van hun prestaties in de wettelijk voorgeschreven technische inspecties.

“Goede punten halen in het DEKRA-rapport voor tweedehandswagens is altijd iets bijzonders, omdat de kwaliteit van de voertuigen er los van hun catalogusprijs gemeten wordt. De Combo is een referentiemodel in zijn segment, omdat de betrouwbaarheid van het voertuig vooral voor handelaars een doorslaggevende kostenfactor is”, zei Opel Fleet Director Frank Hägele op de uitreikingsceremonie.

Het gamma lichte bedrijfsvoertuigen is een belangrijke pijler in DRIVE! 2022, de groeistrategie van Opel. Het plan voorziet onder andere een stijging van 80 percent in de verkoop van lichte bedrijfswagens naar 150.000 voertuigen per jaar. De Opel Combo, Vivaro en Movano zijn hierbij de belangrijkste spelers van het bedrijf op dit terrein.

Het rapport dat jaarlijks door DEKRA gepubliceerd wordt, is gebaseerd op een speciale analyse van de defecten die geconstateerd worden tijdens de voornaamste inspecties. Deze evaluatie maakt het mogelijk om conclusies te trekken over de algemene kwaliteit van het voertuig. Bijzondere aandacht gaat uit naar schade aan slijtageonderdelen zoals remmen of schokdempers. De analyse steunt op ongeveer 15 miljoen geïnspecteerde voertuigen in 11 verschillende segmenten.

Scroll naar boven