Spring naar content

Minister Kris Peeters bezoekt Scania in Zweden

Minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) bracht dinsdag 23 februari jl. een bedrijfsbezoek aan het hoofdkantoor van Scania in Södertälje, Zweden. Scania heeft een uitgebreid programma ‘Werkbaar Werk’. Het bedrijf heeft toelichting gegeven bij hun ergonomie-programma, wat lange carrières werkbaar en mogelijk maakt. De onderneming telt wereldwijd meer dan 35.000 medewerkers. Het bezoek vond plaats in het kader van een 2-daags werkbezoek aan Zweden.
Zweden kent een hoge werkgelegenheidsgraad onder 50-plussers. Minister van Werk en Economie Kris Peeters wil daarom de dialoog aangaan over de Zweedse arbeidsmarktrecepten. “De Belgische federale regering is een activeringsregering, maar langer werken is enkel mogelijk als we die job ook werkbaar en wendbaar houden. Dat is niet toevallig een absolute prioriteit binnen mijn beleid als Minister van Werk”, geeft Kris Peeters aan.
Bij Scania heeft minister Kris Peeters gesproken met diverse medewerkers in het productieproces. Veel aandacht ging uit naar arbeidsomstandigheden en ergonomie voor medewerkers van vijftig jaar en ouder. Scania biedt ruime mogelijkheden om de job aan te kunnen passen aan de veranderende omstandigheden en zo voor deze medewerkers een langere carrière mogelijk te maken. Het bezoek werd afgesloten met een informatief gesprek met HR verantwoordelijken van Scania.

Scroll naar boven