Spring naar content

DRIE NIEUWE MASTERS BY RENAULT TRUCKS VOOR DELPORTE

De onderneming Delporte uit Komen, specialist in industriële vloeren, is opnieuw bij Renault Trucks komen aankloppen met het oog op een uitbreiding van het wagenpark. Deze keer betreft het drie nieuwe Renault Master. En waarom precies de Master? Voor de eenvoudige reden dat dit voertuig een hoger laadvermogen aankan in vergelijking met de concurrenten.
Delporte heeft dus vooral naam gemaakt als specialist in grondwerken en industriële betonvloeren. Werfleider Sebastien Bossu legt uit waarom de nieuwe Masters zwaar op de proef zullen gesteld worden: “Twee van de drie nieuwe voertuigen zullen uitgerust worden met een kraan om de poliermachines voor betonvloeren te laden en te lossen. De derde nieuwkomer wordt uitgerust met een laadbak met zijschotten in het kader van onze grondwerkactiviteiten.”
De nieuwe Masters by Renault Trucks van Delporte zijn van het type 165.35 CC E30 C met airco en luchtvering. De laadbakken zijn van Scattolini. Ze werden opgebouwd, inclusief kraan, door het bedrijf Crevits.

800 kg meer
De vloot van Delporte bestaat uit een veertigtal voertuigen, waaronder zo’n 15 Renault Trucks, inclusief één vrachtwagen. De keuze voor de Renault Master is weloverwogen: “De keuze voor de Master werd ingegeven door het hoge laadvermogen. In vergelijking met de voertuigen van de concurrentie, kunnen we tot 800 kg meer laden. Dat is toch een wezenlijk verschil”, beklemtoont Sebastien Bossu.
De service van garage Lernou in Menen is nog zo’n voordeel. “Voor het onderhoud kunnen we bij hen terecht. Voor ons is dit een uiterst belangrijk aspect omdat we onze voertuigen zo lang mogelijk in dienst willen houden. Zeker de voertuigen die met een kraan zijn uitgerust, omdat die kranen zoveel geld kosten. De voertuigen leggen zo’n 40 à 50.000 km per jaar af, waarbij ze binnen een straal van 250 km rond onze vestiging blijven. De werven waar we actief zijn bevinden zich in België, Frankrijk en Nederland”, voegt Sebastien Bossu er nog aan toe.

Scroll naar boven