Spring naar content

40 jaar Jungheinrich in België

Jungheinrich is 40 jaar lang onder eigen naam actief in België. Dat zijn 40 jaren dagdagelijkse inzet om onze klanten te ondersteunen met de machines, ideeën en oplossingen die ze nodig hebben om hun zaken efficiënt en aan de hoogste productiviteit te laten draaien.
In 1976 besloot de Duitse heftruckconstructeur Jungheinrich om in België een eigen en zelfstandige import- en verdeeleenheid uit te bouwen. Niemand kon toen vermoeden dat het 35-koppige team van toen zou uitgroeien tot een stevige organisatie van meer dan 200 mannen en vrouwen, en tot één van de leidende verdelers van heftrucks en intra logistieke systemen in België.

Klantfocus en innovatie

Naast de ontwikkeling en productie van uitmuntende A-merk toestellen door ons moederbedrijf, zijn er twee elementen die ook tot dit lokaal succes hebben bijgedragen: doorgedreven aandacht voor de behoeften van de klant, en ruimte voor ondernemerschap en innovatie.
Jungheinrich België is als hecht team steeds in de weer om een nauw en intensief contact met zijn klanten te onderhouden. Door te luisteren en consequent op vragen en trends in te spelen, is het bedrijf er steeds weer in geslaagd om te vernieuwen en zijn plaats als marktleider in de intra logistiek keer op keer te herbevestigen.

Ambitie

Ook de komende tien jaar liggen er voor Jungheinrich heel wat uitdagingen op tafel. De ambities van de Jungheinrich groep wereldwijd liggen erg hoog. Dat heeft uiteraard ook invloed op het Belgische beleid. Zo wordt er o.a. geïnvesteerd in meer service- en verkoopcapaciteit, marketing, infrastructuur en personeel. Bovendien nopen de steeds veranderende economische omstandigheden en de digitalisering van o.m. operationele en administratieve processen ons ertoe om ook hier de efficiëntiegraad en de productiviteit te verhogen – ten voordele van de klant!.
Ook e-commerce gaat een belangrijke rol spelen; iets wat zich nu reeds uit in de lancering van de vernieuwde webshop en de intensivering van de online tweedehands verkoop en verhuur.
De wissels liggen dus duidelijk klaar in richting toekomst en groei! Jungheinrich wil sterker, dynamischer en klantgerichter uit de hoek komen dan ooit, en zijn positie op de markt verder versterken en uitbouwen.

Scroll naar boven