Spring naar content

LAG Trailers levert tanker van het jaar

LAG Trailers heeft de prestigieuze tanker-of-the-year onderscheiding gewonnen, uitgegeven door Fuel Oil News in de UK. De combinatie van de hoge economische waarde, zuinigheid in brandstofverbruik en de verhouding tussen het lage eigengewicht en het hoge draagvermogen maakten van deze tanker de logische eindwinnaar.

Een succesvolle internationale samenwerking

4 verschillende ondernemingen werkten nauw samen om tot dit resultaat te komen. LAG Trailers, Inver Energy, Turners Transport and Williams Tanker Service maakten allen deel uit van dit succesverhaal als producent, eigenaar, transportverantwoordelijke en servicepartner.

Technologische evolutie

De trailer diende aanvankelijk als vervangingsaankoop. Maar het is ondertussen uitgegroeid tot een groot economisch voordeel. Met een 2 ton lichter ontwerp, verhoogde het draagvermogen voor Inver Energy substantieel met 2000 liter.
“De brandstof die wij besparen vormt een gigantisch, financieel voordeel. De nieuwe tankwagen beperkt ons dagelijkse CO² uitstoot en laat ons toe om een competitiever aanbod te lanceren naar onze klanten toe”, aldus Tony Wilson, commercieel directeur van Inver Energy.

Tanker onder het vergrootglas

LAG’s constructie methode hanteert een bewezen slagschot- en tankontwerp met slechts 3 rondlasnaden. Dit vermijdt iedere vorm van lekkage dankzij het uitsluiten van externe lasnaden zowel als naden tussen de verschillende vakken
Schokken tijdens het laden zijn ook verleden tijd door de montage van nieuwe componenten op een zelfdragend frame bovenop de tank-zadels. Deze optimalisatie verbetert ook de RSS-beveiliging evenals de algemene hoogte. LAG maximaliseert het gebruiksgemak en de after service dankzij het exclusieve gebruik van boutbare onderdelen.
Al wordt het vaak vergeten, toch zijn ook de lossingscapaciteiten van cruciaal belang. Uit tests bleek dat de nieuwe brandstofoplegger ongezien positieve resultaten neerzet in dit criterium.

Scroll naar boven