Spring naar content

Q8 neemt Martens Energy over en versterkt Q8 easy netwerk en Q8Mazout

Q8 neemt het Waalse familiebedrijf Martens Energy over. De overname betekent een aanzienlijke uitbreiding van Q8Mazout op de huisbrandoliemarkt. Daarnaast worden 7 tankstations van Martens omgebouwd tot Q8 easy, het netwerk van onbemande Q8 tankstations. De depots, de transportactiviteiten en een aantal stations blijven in handen van de familie Martens. Sinds maandag 7 maart is Q8 officieel eigenaar.
De overname is een sterke stimulans voor de groei van Q8 in België. 7 tankstations worden op korte termijn omgebouwd tot Q8 easy-stations, het netwerk van onbemande Q8 tankstations. Q8 breidt hiermee verder zijn netwerk uit tot meer dan 400 stations in België. De divisie huisbrandolie zal in een eerste periode blijven fungeren onder de naam Martens.
Sven Dochez, Retail Performance & Operation Manager, Q8: ”Wij zijn blij met de overname van dit familiebedrijf, waarmee we onze groeistrategie verder vorm geven. Hiermee willen we de spreiding van onze stations vergroten en ons bestaande netwerk aanvullen.”
Sarah Pillen, General Manager Q8Mazout, “Q8 bevestigt met deze overname de wens om een belangrijke speler te blijven in de markt van de huisbrandolie, een onderdeel van Q8 waar we de komende jaren nog verder in willen groeien. Met Martens hebben we een uitstekende partner om de toekomst te verzekeren en onze positie op de huisbrandolie markt te versterken.”

Scroll naar boven