Spring naar content

Sociaal Fonds Transport en Logistiek koopt 7 DAF XF Euro 6 voor beroepsopleiding bij Le FOREM

Het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL) nam onlangs 7 nieuwe DAF XF Euro 6 voertuigen in gebruik. Het gaat in dit geval om bakwagens (4×2), die aangepast zijn als opleidingsvoertuig.
Hiervoor zijn de DAF XF Euro 6 met 410 pk uitgerust met zes zitplaatsen en dubbele pedaalbediening. Bovendien zijn ze overeenkomstig de nieuwe en strengere voorschriften inzake les- en examenvoertuigen, ook voorzien van een multifunctioneel scherm waarop de begeleider de leerling beter kan opvolgen en ingrijpen op het vlak van veiligheid. Dat betekent concreet dat de begeleider (onder andere of bijvoorbeeld) de grootlichten, richtingaanwijzers en claxon moet kunnen bedienen.
Het Sociaal Fonds Transport en Logistiek koos voor DAF na een openbare offerte, waarin DAF zich onderscheidde dankzij zijn prijs/kwaliteitsverhouding, de prijs van het onderhoudscontract op maat en de terugnameprijs na acht jaar.
Het SFTL, het Fonds voor Bestaanszekerheid voor de ondernemingen uit de sector wegvervoer en logistiek voor rekening van derden, koos voor een DAF MultiSupport onderhoudscontract op maat omdat de voertuigen minder kilometers afleggen dan trucks die in het wegvervoer ingezet worden. “Onze voertuigen moeten ook twee keer per jaar naar de keuring en zij gaan daarbij ook telkens op onderhoud om ze controleklaar te maken”, zegt Erwin Gysens, Technisch Consulent van het SFTL.
De 7 nieuwe DAF XF Euro 6 worden allemaal ingezet bij Le FOREM in Wallonië.

Wie meer informatie zoekt over een opleiding tot vrachtwagenchauffeur kan daarvoor terecht op www.vrachtwagenchauffeur.be

Scroll naar boven