Spring naar content

21 VDL Futura’s voor Franse langeafstandsbuslijnen

De liberalisering van het Franse langeafstandsvervoer biedt nieuwe kansen voor VDL Bus & Coach. Eind 2015 zijn er 10 Futura’s aan Franse personenvervoersbedrijven geleverd die langeafstandslijnen van Starshipper verzorgen. In de eerste vier maanden van 2016 levert VDL Bus & Coach nog eens 11 Futura’s die voor Starshipper lijnen ingezet worden. Passagiers kunnen tegen aantrekkelijke prijzen op een luxe manier reizen tussen vele steden in het westen, oosten en zuiden van Frankrijk. Alle bussen zijn uitgevoerd in de huisstijlkleuren van Starshipper.
Inzet VDL Futura’s FHD2-129/440
De 21 VDL touringcars die voor Starshipper rijden of gaan rijden zijn van het type Futura FHD2- 129/440. Eind 2015 leverde VDL Bus & Coach 3 Futura’s aan Le Groupe ASTT (Aquitaine Service Transport Tourisme), 2 aan Autocars Jollivet en 5 stuks verdeeld over de bedrijven Cars de l’Élorn, Autocars Le Meur, Autocars Le Roux, L’Été Évasion en Autocars Jézéquel. Deze 10 Futura’s met een lengte van 12,9 meter hebben een 48+1+1 stoelindeling en zijn luxueus ingericht met bijvoorbeeld zeer comfortabele stoelen, wifi, 220 volt aansluiting bij alle stoelen, een defibrillator en/of een rolstoellift. Tot en met april 2016 vertrekken 11 luxe Futura’s naar diverse klanten waaronder 2 stuks voor Autocars Nombalais, 1 voor Autocars Jollivet en 1 voor Hervé. VDL verwelkomt ook 6 nieuwe klanten, goed voor ieder 1 Futura. Deze 6 voertuigen gaan naar Autocars Rouillard, Farouault, Bellier, Robert, Bihan en Cars des Abers. De 21e Futura wordt in april geleverd aan Pullman D’Aquitaine.
Starshipper
Starshipper is één van de vijf partijen die, sinds de liberalisering van het langeafstandsvervoer in Frankrijk, actief zijn op deze markt. Het merk wordt gerund door onafhankelijke midden- en kleinbedrijven op het gebied van personenvervoer in Frankrijk. Alle bussen die voor Starshipper rijden worden uitgevoerd in de herkenbare blauw witte huisstijlkleuren van de onderneming. Starshipper verzorgt een zeer uitgebreid netwerk van langeafstandslijnen in het westen, oosten en zuiden van Frankrijk, en nieuwe lijnen zullen hier in de nabije toekomst aan worden toegevoegd. Het bedrijf rijdt met luxe bussen om een hoog serviceniveau te kunnen garanderen en biedt tickets aan tegen zeer gunstige prijzen.

Scroll naar boven