Spring naar content

Trafuco neemt NV Alfred Talke Transport Services (ATTS) over

Trafuco heeft heden de firma Alfred Talke Transport Services nv (ATTS) overgenomen van de grote Duitse logistieke groep Alfred Talke. ATTS is gevestigd in Zwijndrecht en bedient met een 36-tal trekkers in hoofdzaak de West Europese liquid bulk markt.

Trafuco bevestigt haar duidelijke groeiambities zowel organisch als via acquisities. In het kader van haar groei investeerde men in 2015 reeds in 30 nieuwe trekkers en 10 inox tankopleggers. Voor 2016 en 2017 komen daar nog 40 trekkers en 20 inoxopleggers bij. Door de acquisitie van ATTS groeit Trafuco verder tot een omzet van afgerond 35 miljoen euro via een vloot van 215 trekkende voertuigen. Het totale personeelsbestand zal toenemen tot 265 personen ,100% onder het Belgische sociale zekerheidssysteem.

Trafuco is gespecialiseerd in het bieden van een totaaloplossing, voornamelijk voor liquid bulk, maar ook voor verpakte goederen en containers. Het bedrijf focust zich in hoofdzaak op de markt van de olie, chemie, afval en haventransport. Een specialisatie van Trafuco is het bevoorraden van zeeschepen met smeerolie, waarbij het bedrijf naast de vrachtwagens tevens over 4 gespecialiseerde binnenschepen en een dedicated magazijn beschikt.

Trafuco beschikt over alle vereiste kwaliteitssystemen zoals ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu), OHSAS 18001 (veiligheid), SQAS en Responsible Care (voor de chemische sector) en EBIS (voor barging).

Trafuco hecht erg veel belang aan opleidingsprogramma’s niet alleen voor het behalen van een ADR-getuigschrift of de vakbekwaamheid chauffeur (code 95), maar ook aan opleidingsprogramma’s voor het behalen van de rijbewijzen C en CE. In dat kader zijn er 2 initiatieven met VDAB en het sociaal fonds om laaggeschoolde jongeren op te leiden tot vrachtwagenchauffeur

In 2015 stapte D2E Capital in het aandeelhouderschap van de groep in het kader van de groeiambities van de onderneming.

Scroll naar boven