Spring naar content

Volvo Trucks en ’s werelds sterkste man : extreem zware transportuitdaging

Hoeveel gewicht kan een Volvo FH16 750 trekken? Met ’s werelds sterkste man achter het stuur van ’s werelds sterkste in serie geproduceerde truck moet de nieuwe I-Shift met kruipversnellingen zichzelf gaan bewijzen. Op 12 april wordt het antwoord bekendgemaakt op het Volvo Trucks YouTube-kanaal

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=G3yw4Qp8bX4

Op 15 maart heeft Volvo Trucks de nieuwe I-Shift met kruipversnellingen geïntroduceerd. De nieuwe kruipoverbrengingen maken het mogelijk om weg te rijden met een treingewicht tot 325 ton, wat uniek is voor een in serie geproduceerde truck. Maar hoeveel gewicht kan de transmissie echt aan? De door Volvo Trucks georganiseerde test voor de ultieme kracht geeft het antwoord. In de uitdaging trotseren Magnus Samuelsson, voormalig winnaar van de wedstrijd “World’s Strongest Man”, en truckjournalist Brian Weatherley de natuurkundige wetten. Ze onderwerpen de I-Shift met kruipversnelling aan de zwaarste test.
“We wisten al dat I-Shift met kruipversnellingen zeer zware ladingen kan trekken. Met deze uitdaging willen we de immense capaciteit van de transmissie aantonen en laten zien wat de nieuwe kruipoverbrengingen aankunnen”, zegt Peter Hardin, Product Manager FM en FMX, Volvo Trucks.

Bij deze uitdaging, die plaatsvindt in de haven van Göteborg, moet de truck een zeer zware roadtrain met containers trekken.
“Het wegrijden vanuit stilstand met zo’n zware lading, zoals we hier doen, is een immense uitdaging voor in serie geproduceerde trucks met automatische transmissie. In mijn 30 jaar als truckjournalist heb ik nog nooit zoiets meegemaakt”, zegt Brian Weatherley.

Op 12 april zal de film waarin Magnus Samuelsson samen met de I-Shift met kruipversnellingen de strijd aangaat, voor het eerst te zien zijn op het Volvo Trucks YouTube-kanaal.

Scroll naar boven