Spring naar content

Beekman Transport vertrouwt nu op de flexibele, geavanceerde telematicaoplossingen van Transics

Uitstekende diensten leveren en de vlootcapaciteit optimaal inzetten: dat is het permanente streefdoel van transportexperts. Om die doelstelling te bereiken, zoeken ze naar manieren om hun processen verder te verbeteren. Daarom koos het Nederlandse Beekman Transport, een Europees actieve logistieke dienstverlener, voor Transics, een WABCO-onderneming die totaaloplossingen levert voor het beheer van trucks, chauffeurs, trailers, goederen en onderaannemers. Beekman heeft zijn volledige vloot van ongeveer 70 commerciële voertuigen uitgerust met geavanceerde Transics-telematicaoplossingen.

De Nederlandse transporteur heeft zijn vloot recent geüpgraded met Transics’ TX-SKY-boordcomputers. TX-SKY is rechtstreeks gekoppeld aan de CAN bus en de tachograaf van het voertuig. Zo registreert het toestel alle informatie rond chauffeurs en voertuig, evenals gegevens van andere bronnen zoals documentenscanners. De boordcomputer functioneert als een beveiligde gateway, die de chauffeur, de dispatcher en alle andere betrokken partijen – bv. onderaannemers – in staat stelt om in real time informatie uit te wisselen. Via Transics’ online webservicesplatform is het Transport Management Systeem van Beekman naadloos geïntegreerd in de TX-CONNECT-backofficesoftware.

Martijn de Greef, hoofd IT, automatisatie en fleetmanagementoplossingen bij Beekman Transport: “We zochten naar een flexibele, betrouwbare oplossing die volledig kon worden geïntegreerd in onze bestaande transportsoftware en de softwaresuite van onze onderaannemers. Transics’ vooruitstrevende telematicaoplossing zorgt voor vlotte processen, via één enkel onlineplatform. Zo kunnen we de efficiënte van zowel onze vloot als onze chauffeurs beduidend opdrijven.” In de toekomst wil Beekman Transport zijn onderaannemers ook uitrusten met de TX-SMART-chauffeursapp. De slimme app, die is gekoppeld aan de TX-CONNECT-backofficesoftware, ondersteunt chauffeurs bij de monitoring en het beheer van hun taken.

Didier Nulens, Global Sales, Services and Marketing Leader bij Transics: “Als specialist in logistiek, warehousing en transport engageert Beekman zich om elke verzending, wereldwijd, net op tijd op het juiste adres af te leveren. Onze telematicaoplossing helpt Beekman om zijn klanten kwalitatieve totaaloplossingen op maat aan te bieden.”

Press photo / caption: Nederlands transportexpert Beekman Transport heeft ongeveer 70 commerciële voertuigen uitgerust met Transics’ vaste TX-SKY-boordcomputers. Op die manier wil de onderneming de efficiëntie van zijn vloot verbeteren.

Scroll naar boven