Spring naar content

Nieuwe Fiat Fiorino : het bedrijfsvoertuig ontworpen voor de stad

De nieuwe Fiat Fiorino kan vanaf de maand april worden besteld op de Belgische en Luxemburgse markten. Met reeds meer dan 370.000 verkochte exemplaren vindt de Fiorino – het model dat het segment van de compacte bedrijfsvoertuigen heeft uitgevonden – zichzelf opnieuw uit door zijn excellente commerciële resultaten, en door zijn marktpositie nog te versterken. Het gamma omvat twee koetswerktypes – Cargo en Combi -, drie uitrustingsniveaus- Base, SX en Adventure -, en drie motorisaties – Benzine, Natural Power (CNG) en Diesel (deze laatste is eveneens beschikbaar op aanvraag met het systeem EcoJet). De prijzen van de nieuwe Fiat Fiorino starten vanaf €10.590 (catalogusprijs exclusief BTW).

De nieuwe Fiorino bevestigt de oorspronkelijke principes die aan de basis liggen van zijn succes: compacte afmetingen die ideaal zijn voor stadsgebruik, wendbaarheid in het verkeer en eenvoudig te parkeren. De Fiorino beschikt over een opmerkelijke laadcapaciteit (tot 2.8 m³) en een nuttig bruto laadvermogen tot 660 kg. De ontwikkeling van nieuwe versies voorziet in een moderne opfrisbeurt in het interieur en nieuwe technologieën, die hem toelaten aan de top van het segment te blijven en dit op het vlak van prestaties, beheer van de gebruikskosten, comfort en functionaliteit.
Het gamma van motoren is uiterst compleet met een 100% Euro 6-aanbod, teneinde aan alle mogelijke gebruikseisen te voldoen. Het bevat twee turbodiesel-motoren 1.3 MultiJet2 beschikbaar met 80 en 95 pk, een benzinemotor Fire, 1.4 met 77pk en een versie 1.4 CNG (Aardgas) van 70 pk, deze laatste motor is een unicum in het segment waar de Fiorino toe behoort.

De twee turbodiesel-motoren worden gekenmerkt door een groot gebruikscomfort, hoogstaande prestaties en lage gebruikskosten, op het vlak van brandstofverbruik en ook op het vlak van onderhoudskosten. De EcoJet-versie laat toe het brandstofverbruik verder nog te beperken dankzij het systeem Start & Stop, dat voor het eerst wordt toegepast op het gamma Fiorino. In combinatie met de gerobotiseerde transmissie Comfort-Matic, behaalt de Fiorino een genormaliseerd verbruik van 3,8l/100 km in gecombineerde cyclus en CO²-uitstootwaarden van 100 g/km, hetzij een brandstofbesparing van 14% ten opzichte van een versie met manuele versnellingsbak. De nieuwe Fiorino is voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen van zijn voorganger: ABS met EBD, ESC met ASR, HBA, Hill Holder, parkeersensor achteraan en airbags vooraan en lateraal.

Scroll naar boven