Spring naar content

Renault Trucks: aardgasvoertuigen op SITL

Tijdens de Internationale week voor transport en logistiek (SITL) in Paris Nord Villepinte (Hal 6 – Stand C091) presenteerde Renault Trucks zijn gamma voertuigen op aardgas. Voertuigen die op aardgas rijden stoten vrijwel geen roetdeeltjes uit en geven geen rook of geuren vrij.

Renault Trucks was tijdens de Internationale week voor transport en logistiek (SITL) op de stand van de Association française du gaz naturel pour véhicules (AFGNV) aanwezig om zijn gamma aardgasvoertuigen voor te stellen. Het salon vond van 22 tot 25 maart plaats in de beurshallen van Paris Nord Villepinte. Op de stand (Hal 6 – C091) konden de bezoekers met de specialisten van de aardgasvoertuigen praten bij een D WIDE CNG van Renault Trucks.

Renault Trucks commercialiseert diverse alternatieve oplossingen, waaronder samengeperst aardgas of CNG, een veilige, weinig verontreinigende en volwassen energiebron. De motoren hebben geen Adblue®-systeem meer, stoten vrijwel geen deeltjes uit en geven rook noch geur vrij. Bovendien is hun autonomie in een stedelijke omgeving vergelijkbaar met die van een dieselvoertuig. Dit voertuig rijdt zowel op aardgas als op biomethaan (of biogas). Biomethaan is een hernieuwbare energiebron die uit organisch materiaal gewonnen wordt en de CO2-uitstoot met 70% verlaagt ten opzichte van een dieselvoertuig. Voertuigen op CNG of biomethaan hebben toegang tot zones voorbehouden aan milieuvriendelijke voertuigen die geschikt zijn voor stedelijke omgevingen en bestemd zijn voor distributie of lokale overheden (wegenwerken, huisvuilophaling en leveringen in de stad).

De Renault Trucks D Wide CNG is verkrijgbaar in twee koetswerkuitvoeringen: 4×2 bakwagen, 19 ton, en 6×2 bakwagen, 26 ton, aangedreven door een Euro 6 NGT9 6-cilindermotor met een cilinderinhoud van 9 liter en een maximumvermogen van 320 pk. Hij beschikt over een volledig automatische Allison 3200-versnellingsbak die zich perfect leent voor gebruik op voertuigen voor huisvuilophaling. Service en onderhoud worden uitgevoerd door het uitgebreide Europese Renault Trucks-dealernetwerk.

Scroll naar boven