Spring naar content

Eerste VDL Futura FDD2 geleverd aan RC Travel

Op vrijdag 15 april 2016 is de eerste VDL Futura FDD2 dubbeldekker geleverd aan RC Travel uit België. Een mijlpaal voor VDL Bus & Coach, maar ook een mijlpaal voor RC Travel dat op deze dag niet alleen deze gloednieuwe, als First Class uitgevoerde, VDL Futura FDD2 in ontvangst heeft genomen, maar tevens ook het 15-jarig bestaan heeft gevierd. ‘‘Deze dubbeldekker beschikt over zoveel comfort en is met zoveel aandacht voor details ingericht dat ik zeer trots ben op het feit dat wij als trouwe 100% VDL-klant deze bus als eerste geleverd hebben gekregen. We willen het met de aanwinst van deze ultraluxe dubbeldekker mogelijk maken om voor een betaalbare prijs business class te kunnen reizen,’’ aldus Ad Bruintjes, directeur Royal Coach Travel.

Met zijn gedistingeerde, gestroomlijnde en moderne vormgeving is de VDL Futura FDD2 het paradepaard in het hoogwaardige VDL Futura programma. Met diverse capaciteitsmogelijkheden biedt deze dubbeldekker zowel de veeleisende vakantieganger als de zakelijke intercity reiziger een comfortabele en adequate vervoersoplossing.
Door de toepassing van een nieuw ontwikkelde tussenvloer van lichtgewicht sandwich materiaal is de stahoogte in het benedendek maar liefst 1,86 meter. Een echte innovatie is de vergrootte zichthoek van de chauffeur, verwezenlijkt door het schuin naar boven laten lopen van de tussenvloer bij de voorruit. Dit geeft een groot ruimtegevoel en een optimaal zicht. Lichtgewicht in combinatie met een zuinige aandrijflijn betekent financieel voordeel voor de touringcarondernemer. De lage eigen massa van het voertuig biedt de mogelijkheid om meer passagiers mee te nemen en een licht voertuig verbruikt minder brandstof. Voor de touringcarondernemer betekent dat dubbel voordeel: meer betalende passagiers en lagere brandstofkosten, resulterend in ‘Profit of Ownership’.

De Futura FDD2 voor RC Travel is uitgevoerd als een First Class Coach, een business class uitvoering voor luxe lange afstandsreizen. Naast de chauffeur en bijrijder zijn er 48 luxe zitplaatsen voor de passagiers en 2 speciale hostess stoelen. De bus is ook voorzien van een extra slaapplaats voor de hostess. De uitermate comfortabele VDL Class 600 stoelen zijn geplaatst in een ruime 2+1 opstelling. Iedere zitplaats is voorzien van een 220 volt en een usb aansluiting. Via het multimedia systeem van de bus kan de passagier een keuze maken uit diverse muziekprogramma’s en wel 50 verschillende films. De compleet ingerichte en van alle gemakken voorziene keuken zorgt ervoor dat het ook de inwendige mens aan niets ontbreekt.

Touringcaroperator RC Travel richt zich met name op het luxe lange afstandsvervoer. In de zomerperiode zijn dit met name reizen voor touroperator Solmar Tours naar Spanje en Kroatië en
in de winterperiode naar diverse wintersportbestemmingen. Het wagenpark bestaat voor 100% uit VDL-dubbeldekkers, 4 in Royal Class uitvoering en de laatste aanwinst, de VDL Futura FDD2 in First Class uitvoering.
Begonnen als buschauffeur bij RC (Royal Class) Travel, heeft Ad Bruintjes het bedrijf in 2001 overgenomen en hernoemd naar RC (Royal Coach) Travel. Het voertuigenpark heeft altijd bestaan uit VDL-dubbeldekkers, van de Berkhof Excellence 2000, de VDL Axial 100 tot de VDL Synergy en nu de nieuwe VDL Futura FDD2.

Scroll naar boven