Spring naar content

Gefco start activiteiten in Servië

GEFCO Servië is met zijn activiteiten in Servië van start gegaan en biedt zijn erkende kennis van zaken aan op het gebied van wereldwijde logistieke oplossingen voor het concurrentievermogen van industrieën. “Als onderneming met unieke expertise in management en optimalisering van complexe supply chains, bieden wij met plezier onze ondersteuning bij Servische projecten met betrekking tot industriële ontwikkeling en buitenlandse handel. Efficiënte logistiek is een essentiële bijdrage aan de groei van het bruto nationaal product in een land als Servië”, aldus Luc Nadal, directievoorzitter van de GEFCO Groep.
Met de oprichting van een filiaal in Servië, één van de meest dynamische economieën in de regio, versterkt GEFCO zijn positie in Centraal Europa, een streek waar de groep historisch aanwezig was. Servië is de 3de markt in omvang na Roemenië en Griekenland en vormt een ideale plaats tussen Oost-Europa en de Balkan. “De geografische ligging van Servië zorgt ervoor dat het een strategisch land is voor GEFCO: wij werken al samen met plaatselijke ondernemingen voor onze internationale processen. Wij willen meer uit het potentieel van het land en de regio halen, door dichter bij de betrokkenen en de activiteiten hier te zijn”, benadrukt Lachezar Roubchev, algemeen directeur van GEFCO Servië.
Daarnaast implementeert het land bouw- en moderniseringsplannen voor o.a. spoor- en wegenbouwprojecten. Met een spoornetwerk van 3.809 km biedt Servië een spoorweginfrastructuur met de hoogste dichtheid van alle uitbreidingslanden (49,3 M/km² tegen EU-28 gemiddelde van 48,3 M/km²).
In de afgelopen jaren heeft het land investeringen aangetrokken voor de productie van staal, industriële en chemische producten en auto’s en heeft vrijhandelsverdragen gesloten met de Europese Unie, Rusland, Turkije en Centraal Europese landen om de economische aantrekkelijkheid te stimuleren.
“De hoofddoelstelling van ons economisch beleid is het aantrekken van nieuwe investeringen om de Servische handelssector en economie verder te versterken. De komst van GEFCO bevestigt dat wij op de goede weg zijn voor het versterken van het concurrentievermogen en het promoten van de handelscapaciteiten van Servië. Wij verwachten dat GEFCO zijn sinds decennia opgedane ervaring en zijn prestigieuze expertise overbrengt op onze plaatselijke ondernemingen, en op die manier bijdraagt aan de groei en de ontwikkeling van de dienstensector, waarin Servië extra vooruitgang dient te boeken, en daarbij in gedachten te houden dat de 21e eeuw wordt gedomineerd door klanten,” zegt Veljko Jovanovic, adviseur van de voorzitter van de Kamer van Koophandel, tijdens de officiële opening van GEFCO Servië.
Gebruik maken van de bewezen staat van diensten en de expertise van GEFCO om de performance van klanten te bevorderen
Met 65 jaar ervaring in de autosector, één van de meest veeleisende sectors op het gebied van logistiek, voldoet GEFCO aan de behoeften van internationale fabrikanten die te maken hebben met complexe internationale uitdagingen in een steeds verder globaliserende economie. De expertise van de GEFCO Groep strekt van specifiek vrachtvervoer, via weg, spoor, oceaan en multimodale diensten, tot de optimalisering van supply chain management, inclusief douane- en klaringsdiensten. De expertise van de GEFCO teams zorgt ervoor dat de groep in staat is onafgebroken, intercontinentale deur-tot-deur flows te organiseren voor zijn klanten.
GEFCO Servië zal het hele assortiment van de GEFCO Groep diensten aanbieden. Het filiaal heeft al kant en klare oplossingen die speciaal zijn aangepast aan de Servische markt gelanceerd, zoals transport naar/van de Europese Unie, Rusland, Turkije en belangrijke tijdoplossingen en spooroplossingen vanuit China naar Duitsland met een transittijd van 20 dagen.
“Ons doel is om de efficiëntie van onze klanten toe te laten nemen en exploitatiekosten te verminderen. Dit doen wij door toepassing van onze hoge kwaliteitsnormen en geïntegreerde oplossingen voor transport en logistiek. In Servië willen wij ook onze kennis overdragen aan plaatselijke ondernemingen die wij betrekken in ons bedrijfssysteem,” zegt L. Roubchev.

Scroll naar boven