Spring naar content

De ECE 225 horizontale orderpicker wint belangrijke designprijs

Op 26 februari werden de winnaars van de iF DESIGN AWARD 2016 gehuldigd op een plechtige prijsuitreiking in BMW Welt in München, Duitsland. Jungheinrich kreeg de felbegeerde designprijs als erkenning van zijn ECE 225 horizontale orderpicker met het nieuwe design van Jungheinrich.

Bij design gaat het om meer dan alleen het uiterlijk van een product. Het is het gezicht van een onderneming, een onderdeel van het zakelijk succes en een visuele uitdrukking van kwaliteit en vernieuwingsdrang. “De jury was erg onder de indruk van het feit dat veel producten vandaag een design van hoge kwaliteit hebben, maar ook dat er steeds meer uitstekende normen te zien zijn in de afwerking en het vakmanschap”, zo vertelde juryvoorzitter Fritz Frenkler in zijn toespraak voor zo’n 2.000 gasten op de officiële prijsuitreiking in München. Jungheinrich was bij de prijsbeesten voor 2016 en won een iF DESIGN AWARD in de categorie Auto’s / Voertuigen / Fietsen. De ECE 225 horizontale orderpicker van de onderneming overtuigde de jury vooral door zijn hoge graad van gebruiksvriendelijkheid en uitstekende ergonomische eigenschappen. Jungheinrich gaf zijn voertuigen een nieuw designconcept om een onmiskenbaar productdesign voor de toekomst te maken. Het nieuwe bekroonde design is de visuele belichaming van de technologische en ergonomische kwaliteit van de producten van de onderneming.

“Het verzamelen van orders vraagt om een perfect gecoördineerde interactie tussen de bediener en de machine. Daarom hebben we de nieuwe ECE veiliger bij het rijden gemaakt door reflectoren en dagrijlichten toe te voegen,” zo legt Holger Brunckhorst van het ontwikkelingsteam van Jungheinrich uit. Hij voegt er nog aan toe dat de heftruck ook “uitgerust werd met een ruim bestuurders compartiment met een waaier van rugleuningen en platformen, net als met nieuw ontworpen bedieningselementen die een makkelijk en efficiënt werkritme garanderen.” Nieuwe krachtige aandrijvingen, elektronische controlesystemen en vernieuwende accuconcepten, zoals de lithium-iontechnologie die gebruikt is in de ECE 220i/225i-modellen, garanderen een uitzonderlijke productiviteit en de hoogst mogelijke energie-efficiëntie in deze voertuigklasse. Het gebruik van typespecifieke en dus heel recycleerbare materialen bevordert de duurzaamheid van de modulaire productlijn.

In het begin van 2016 voegde Jungheinrich een nieuw ‘Jungheinrich grijs’ toe als aanvulling op het bekende ‘Jungheinrich geel’. Begin 2016 zullen alle nieuwe modellen een gestroomlijnder design hebben, met bedieningsfuncties en modelmarkeringen die een opvallend groen accent zullen dragen. Passieve en actieve verlichtingselementen kunnen functioneel worden geïntegreerd in het nieuwe, merkspecifieke uiterlijk van de voertuigen. Dit leidt tot meer veiligheid op de werkplek en een meteen herkenbaar algemeen design.

Scroll naar boven