Spring naar content

35 Fiat Panda’s Natural Power (CNG) voor AFC in Kallo

Op 21 april vond bij AFC NV in Kallo, een bedrijf gespecialiseerd in containervervoer, internationaal transport en expeditie, de levering plaats van 35 Fiat Panda’s TwinAir Turbo Natural Power (op aardgas).
De heer Hedwig Vergauwen en Wouter Van Raemdonck van de concessie Waasland Motor uit Sint-Niklaas en Peter van de Gejuchte, Zone Manager Fleet by Dealer van FCA Belgium overhandigden er de sleutels van de wagens aan de heer Filip De Dijcker, Managing Director van de firma AFC NV.
Fiat Chrysler Automobiles Belgium is opgetogen over de levering van deze op aardgas aangedreven voertuigen en is overtuigd over het potentieel van aardgas voor een duurzame mobiliteit. Het gaat hier om voertuigen met een ‘dual-fuelsysteem’ (werkend op benzine en aardgas) dat de ecologische voordelen van aardgas combineert met het gebruiksgemak van benzine.
Wim Buzzi, Fleet Manager van FCA Belgium geeft commentaar : « De CNG-technologie is een financieel haalbare technologie voor de klant dat op een eenvoudige manier beschikbaar is voor bedrijven en particuliere klanten. Auto’s met CNG-motor vormen op dit ogenblik de meest doeltreffende oplossing om vervuiling tegen te gaan en CO2 emissies terug te dringen, en dit gekoppeld aan geringe gebruikskosten. »,

De motivatie om voor Fiat Panda Natural Power (CNG) te kiezen was eenvoudig. De heer Filip De Dijcker, Managing Director van AFC NV geeft commentaar : « Als logistieke dienstverlener voor de chemische industrie willen wij mede trendsetter zijn naar groene logistiek, dit wil zeggen
samen met onze klanten de ‘carbon foot print’ reduceren. Gezien het feit dat de ADPO Group, waarvan AFC NV deel uitmaakt, reeds sinds mei 2014 over het eerste gecombineerde LNG/CNG station in België beschikt op onze eigen terrein en AFC reeds 15 trucks heeft in haar vloot die LNG als brandstof hebben was het een logische stap om ook de CNG toepassing naar kleine bedrijfswagens te onderzoeken ». De Managing Director van AFC NV duidt verder nog het volgende aan: « Door het feit dat onze chauffeurs niet met hun truck naar huis dienen te rijden besparen we op rij- en rusttijden (tachograaf) én brandstofkosten, slijtage banden, het is efficiënter om een kleine bedrijfswagen thuis te parkeren in vergelijking met een grote truck, ook naar goed nabuurschap toe voor buurtbewoners; 30 % minder CO2 uitstoot en 80 % fijn stof kadert ook perfect in duurzame en milieuvriendelijke mobiliteit. Verder is het aantrekkelijk voordeel voor de chauffeurs om over een bedrijfswagen te beschikken en kunnen we hierdoor gemakkelijker kandidaat chauffeurs aantrekken ».
Op de Belgische markt biedt FCA niet minder dan 10 modellen CNG-voertuigen (personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen) aan en beschikt daarmee over het ruimste aanbod van de markt.

Scroll naar boven