Spring naar content

Roosens Services koopt vijf Volvo Trucks FM-trekkers

Roosens Services, een dochter van het Waalse bedrijf Roosens Bétons, heeft zopas vijf Volvo Trucks FM-trekkers in ontvangst genomen. Zij vervoegen de vloot van het transportbedrijf, die nu uit 35 trekkers en bakwagens bestaat. Het is de eerste keer in 15 jaar dat het trucks van het Zweedse merk koopt.
Roosens Bétons, een familiebedrijf dat geleid wordt door de gebroeders Eddy en Danny Roosens, is gespecialiseerd in stortklaar beton en geprefabriceerde bouwelementen zoals vloeronderdelen, metselwerkelementen, betonblokken, en dergelijke. Het bedrijf heeft zijn zetel in Seneffe (tussen Nijvel en La Louvière) en vestigingen in Charleroi, Hermalle-sous-Argenteau (Luik) en in Polen (waar betonblokken worden geproduceerd).
De groep beschikt al 30 jaar over een eigen transport- en logistiekfirma, Roosens Services. Die werkt vooral voor het moederhuis, maar ook voor andere bedrijven, onder andere om het aantal lege kilometers te beperken. Ca. 15% van de activiteit is voor rekening van derden.
In het voertuigenpark van Roosens Services treft men zowel trekkers als bakwagens aan: betonmixers, plateaus (met of zonder kraan) voor het vervoer van betonproducten op palletten en kipopleggers voor het vervoer van droge bulk.

Vijf FM-trekkers van 460 pk

“De vijf Volvo Trucks-trekkers die onlangs geleverd zijn, zijn FM’s van 460 pk. Zij zijn uitgerust met een I-Shift versnellingsbak, een VEB remvertrager, een Volvo Dynamic Steering stuurbekrachtiging en een hydraulisch systeem voor het heffen van de kippers,” vertelt Cédric Tilmant, technisch-commercieel vertegenwoordiger bij Volvo-dealer Mons Truck Industry. “De voertuigen worden opgevolgd met Dynafleet met de modules geolocalisatie en opvolging van het verbruik”, voegt hij toe.

“Een eigenschap van deze trekkers is de hogere chassishoogte. De voertuigen worden vaak ingezet om rechtstreeks op werf beton- en bouwblokken te leveren. Zij dienen dan ook een maximale bodemvrijheid te hebben,” legt hij uit.
De chauffeurs hebben me laten weten dat ze zeer onder de indruk zijn van de kracht en het reactievermogen van de motoren, het gemak en de precisie van de I-shift versnellingsbak, zeker met het nieuwe gepatenteerde Volvo Dynamic Steering systeem” legt hij verder uit.

Veelvuldige taken

“Deze vijf trekkers worden ingezet voor de meest uiteenlopende taken vooral in België en Noord-Frankrijk. Het kan gaan om de distributie van betonblokken en -prefab elementen, maar ook om het trekken van kippers of betonmixers,” aldus Danny Roosens, afgevaardigd bestuurder van Roosens Services.
Naast de vijf trekkers heeft Roosens ook een 8×4 vrachtwagen van 32 ton besteld bij Volvo Trucks, die in augustus a.s. wordt geleverd. “Dat voertuig zal hoofdzakelijk gebruikt worden om vloerelementen in gewapend beton te leveren met een speciale zware kraan. Deze dienst noemen we ‘Service+’,” voegt hij toe.
Volgens Danny Roosens was de keuze voor Volvo Trucks vooral ingegeven door de resultaten op vlak van kosten en verbruik, alsook door de prijs per kilometer.

Scroll naar boven