Spring naar content

Semperit breidt high performance Runner truck- en trailerbandenfamilie uit

Na de succesvolle lancering vorig jaar presenteert SEMPERIT een verdere groei voor zijn nieuwe Runner-bandenfamilie. Voor gebruik in het gecombineerd regionaal- en lange afstandsvervoer is de stuurasband Runner F2 en de aandrijfasband Runner D2 nu ook verkrijgbaar in de maat 315/70 R22.5. De banden bieden een hoog kilometerrendement bij een laag brandstofverbruik. De volledige bandenfamilie, waaronder ook de nieuwe trailerband Runner T2, is voor de eerste keer te zien op de Commercial Vehicle Show 2016 in Birmingham.
Met de Runner F2 voor de stuuras en de aandrijfasband Runner D2, beide in de maat 315/80 R22.5, is SEMPERIT in de zomer van vorig jaar met zijn productoffensief begonnen. Nu zijn de beide banden van de brandstofefficiënte Runner-familie ook in de maat 315/70 R22.5 beschikbaar.
Een nieuw ontworpen loopvlak met een compact profiel („Void Optimized Pattern“) en een speciaal ontwikkelde rubbersamenstelling zorgen voor een hoog kilometerrendement. „Met de Runner-familie biedt Semperit robuuste banden die kilometer voor kilometer betrouwbaar een hoge performance leveren. “Met deze band komt u overal, van autosnelweg tot bergtoppen”, zegt Daniel Gainza, Marketing Director Truck Tires EMEA bij Continental Reifen Deutschland GmbH, waartoe ook het merk Semperit behoort.
Dankzij de intelligente lamellen-geometrie brengen de Runner-banden van Semperit het voertuig ook op nat wegdek veilig naar zijn bestemming. De aandrijfasband Runner D2 315/70 R22.5 bezit de M+S-markering en het Three Peak Mountain Snowflake symbool (3PMSF) en de Runner F2 315/70 R22.5 beschikt over het M+S label. Daarnaast heeft de stuurasband een hogere lastindex en voldoet daarmee aan de nieuwe eisen voor Euro 6 voertuigen. Door de versterkte hiel kunnen beide banden optimaal standhouden tegen wisselende draagvermogens. Bovendien optimaliseert een verbeterde slijtvastheid het rijcomfort.
Uiteraard wordt het aanbod van de nieuwe Semperit-banden pas echt compleet met de trailerbanden. Een pre-serie band van de Runner T2 385/65 R22.5, die deze zomer officieel van start gaat is nu voor het eerst te zien op de Commercial Vehicle Show 2016 in Birmingham. Zijn bredere loopvlak zorgt voor een hoog kilometerrendement en de nieuw ontwikkelde rubbersamenstelling maakt de trailerband beter bestand tegen inrijdingen.
Dankzij het voortreffelijk ontwerp en de hoge designkwaliteit van de Semperit banden, is eind maart de aandrijfasband Runner D2 315/80 R22.5 terecht bekroond met de Red Dot Design Award.
Alle banden van de Semperit Runner-familie zijn voorzien van een herprofileerbaar en vernieuwbaar loopvlak.

Scroll naar boven