Spring naar content

“Transics World of Solutions” – roadshow doorkruist Nederland

Op 4 april ging Transics’ roadshow van start bij EKB Container Logistik in Bergambacht. Twee weken lang trok de “WABCO World of Solutions Truck” dwars door Nederland, op bezoek bij een 16-tal expediteurs en transport- en logistieke ondernemingen. De focus van deze Transics-roadshow is de Transics-oplossing voor vlootbeheer. De WABCO-onderneming stelt in de truck namelijk de belangrijkste functies voor van haar geavanceerde TX-CONNECT-fleetmanagementplatform en het “Intelligent Trailer Programme” van WABCO.

Didier Nulens, Global Sales, Marketing & Operations Leader: “Er zijn heel veel standalone-oplossingen op de markt om de verschillende data van boordcomputers en trailers te verwerken. Maar in tegenstelling tot die pakketten bundelt en visualiseert TX-CONNECT alle data van trucks, trailers en chauffeurs in realtime op één enkel platform. Zo ontstaat een innovatieve, ontzettend nuttige en kostenefficiënte tool die voertuigen en planners met elkaar verbindt. Het resultaat is veiliger, efficiënter en milieuvriendelijker rijgedrag.”

Een belangrijk nieuw onderdeel van het platform is TX-TRAILERGUARD, de telematicaoplossing voor trailers. Het platform verzamelt relevante data van verschillende bronnen – trailer-EBS- en koelsystemen, randapparatuur en sensoren – en visualiseert die in de TX-CONNECT-backofficesoftware. Daar worden de gegevens gebundeld met de data van WABCO’s ingebouwde rem-, stabiliteitscontrole-, efficiëntie- en veiligheidssystemen en met data van de Transics-boordcomputer. Door die datastromen samen te voegen in één overzicht, gecombineerd met praktische managementrapporten, krijgen gebruikers nieuwe inzichten om de zekerheid en efficiëntie van hun vloot te verbeteren. TX-TRAILERGUARD kan vanaf nu ook worden gekoppeld aan het elektronische Trans-Safety®-deurvergrendelingssysteem.

WABCO’s “Intelligent Trailer Programme” biedt meer dan 40 belangrijke functies met één en hetzelfde doel: voertuigfabrikanten, wagenparkbeheerders en verladers helpen de transportkosten te drukken, brandstof te besparen en de veiligheid en het rijcomfort van de chauffeurs te verhogen.

Transics heeft nu heel wat van die functies ingebouwd in de trailer die door Nederland reisde. Zo kon Transics de werking en voordelen van de relevante WABCO-systemen live demonstreren. Bezoekers kregen de volgende features te zien: TailGUARD, een trailerfunctie met automatische remfunctie die chauffeurs assisteert bij het achteruitrijden; de efficiëntiesystemen OptiTurn en OptiLoad die de transportprocessen helpen te optimaliseren door het gewicht van de lading intelligent te verdelen over de assen; OptiTire, dat de bandenspanning controleert; en het Immobilizer-veiligheidssysteem, dat het voertuig beschermt tegen diefstal.

Daarnaast kwamen ook de aerodynamica-oplossingen OptiFlow SideWings en OptiFlow Tail aan bod, die samen een brandstofbesparing tot 7% kunnen opleveren.

Scroll naar boven