Spring naar content

Grootvolumewagens voor Transport Bauwens

Transport Bauwens heeft zopas twee nieuwe Scania G410-bakwagens gekocht. Deze voertuigen komen de vloot van grootvolumewagens versterken. Ze zullen ingezet worden om verpakkingsmateriaal te vervoeren. De zaakvoerder van het bedrijf, Johan Bauwens, heeft het over een brandstofbesparing van 7% in vergelijking met andere merken…
De nieuwe Scania’s G410 LB 6×2 MEB zullen gekoppeld worden aan opleggers om op die manier volumecombinaties te vormen met een nuttige laadhoogte van 3 meter. Deze combinaties zullen ingeschakeld worden voor het vervoer van verpakkingsmateriaal binnen de Benelux. Johan Bauwens, die samen met zijn broer Thomas aan het hoofd staat van het bedrijf, had verschillende redenen om voor het Zweedse merk te kiezen: “De Scania’s worden gekenmerkt door betrouwbaarheid, duurzaamheid en een laag verbruik. Ik ben er mij van bewust dat alles afhangt van het type werk, maar over het algemeen verbruiken de Scania-vrachtwagens 7% minder in vergelijking met andere merken.” Dit opmerkelijke resultaat wordt nog versterkt dankzij de opleiding ecologisch en economisch rijden die de chauffeurs bij Scania gevolgd hebben.
Het wagenpark van Transport Bauwens telt 85 voertuigen, waarvan ca. 20% met de griffioen op de snoet. Voorafgaand aan deze twee nieuwe bakwagens nam het bedrijf, gespreid over anderhalf jaar, maar liefst 16 Scania G410-trekkers in gebruik. De onderneming beschikt over een eigen garage, maar indien nodig wordt beroep gedaan op het Scania-netwerk. Johan Bauwens: “Scania Hamme is onze erkende concessiehouder, maar eigenlijk kunnen we terecht bij om het even welke dealer van het netwerk omdat we overal op een uitstekende service kunnen rekenen. Niet elke fabrikant biedt een gelijkaardige uniformiteit.”
Transport Bauwens beschikt dus over 85 motorvoertuigen, maar ook over drie logistieke centra (goed voor 35.000 m² in totaal). Het stelt 150 personeelsleden te werk. Het bedrijf is hoofdzakelijk actief in het transport van verpakkingsmateriaal en voedingswaren in de Benelux. Verder is het gespecialiseerd in het duiventransport en het pallettenbeheer.

Scroll naar boven