Spring naar content

DAF XF 460 Super Space Cab 50th Anniversary Edition bij DAF dealers

De lang verwachte DAF XF 460 Super Space Cab 50th Anniversary Edition kan eindelijk worden bewonderd bij de Belgische DAF dealers. Vandaag namen de DAF concessiehouders de sleutel in ontvangst van hun demotruck om er vervolgens vanuit de jarige DAF fabriek in Westerlo mee terug te rijden naar hun thuisbasis.

De uiterst exclusieve 340 kW/460 pk sterke 50th Anniversary Edition XF-trekker met krachtige PACCAR MX-13-motor, heeft de fiere Belgische driekleur als striping, een verwijzing naar de high tech cabine- en asfabriek van DAF in Westerlo, die precies 50 jaar geleden werd geopend. De sleuteloverhandiging van de 18 dealer demo voertuigen van deze editie aan de Dealer Principals van de DAF concessiehouders vond dan ook in Westerlo plaats.

Elke DAF XF 5Oth Anniversary Edition is individueel genummerd, gespoten in Brilliant White en bovendien subtiel voorzien van een exclusieve striping in de Belgische driekleur. Bovendien heeft de truck een rijke specificatie, waaronder de meest recente en slimme veiligheids- en rijmanagementsystemen zoals Predicitive Cruise Control, Advanced Emergency Braking System (AEBS), MX Engine Break, Vehicle Stability Control en Lane Departure Warning System.

In mei 1966 opende DAF Trucks in Oevel (Westerlo, België) haar cabinefabriek. DAF Trucks Vlaanderen N.V. groeide uit tot een toonaangevende en ultra-moderne productiefaciliteit, waarin alleen al de afgelopen 15 jaar zo’n €600 miljoen geïnvesteerd werd. Meer dan 2.200 medewerkers produceren er op dit moment 200 cabines en 450 assen per dag voor de populaire DAF CF- en XF-trucks. Dat DAF in Westerlo nu €100 miljoen investeert in een compleet nieuwe cabinelakstraat, bewijst het vertrouwen dat de truckfabrikant heeft in de toekomst van haar productiefaciliteiten in België.

Scroll naar boven