Spring naar content

Eerste Scania-autocar voor Cito International

Het autocarbedrijf Cito International uit Beveren-Waas, nam onlangs zijn allereerste Scania-autocar in gebruik. Bestuurder Martin Esselbrugge heeft alle vertrouwen in deze nieuwkomer in het wagenpark.
Cito International beschikt over in totaal 16 autocars, waarmee het zich richt op busreizen over gans West-Europa. De reizen worden uitgevoerd met verschillende merken, waarbij Scania tot nu toe de grote afwezige was. Martin Esselbrugge legt uit waarom zijn bedrijf nu toch voor het Zweedse merk met de griffioen heeft gekozen. “Het is een merk dat vertrouwen uitstraalt en een goed imago heeft. Met het oog op de toekomst is het voor ons goed om ook Scania uit te proberen. Scania Antwerpen zal zich ontfermen over het onderhoud van onze nieuwe autocar, de werkplaats bevindt zich vlak in de buurt, wat aardig meegenomen is. We hebben het voertuig uitvoerig bekeken en de proefrit was zeer positief. We hebben er alle vertrouwen in. ”

Martin Esselbrugge heeft gekozen voor een Scania KEB 4X2 chassis met een Scania Touring 13m opbouw, met 53 +1+1 Kiel zitplaatsen (i.p.v. 49 +1+1 in de 12m versie). In deze uitvoering biedt deze Scania Touring een ideale mix tussen comfort en capaciteit. De aandrijflijn is een 410 pk euro 6 gecombineerd met een Scania GRSO895 12 bak met overdrive en geïntegreerde hydraulische remvertrager, en het vol geautomatiseerd schakelsysteem Scania Opticruise. De autocar uitgerust met airco, watergespoeld toilet, Blaupunkt audio/DVD installatie met 2 beeldschermen, achteruitrijcamera, binnencamera met zicht op toiletdeur/boordkeuken/middentrap, en slaapcabine voor de bestuurder bij de middendeur.

Scroll naar boven