Spring naar content

Cammaert levert opnieuw Iveco Stralis CNG aan AFC/ADPO

Recent leverde IVECO dealer CAMMAERT Trucks opnieuw een IVECO STRALIS AT440S33T/P L/CNG aan AFC, de transportdivisie van ADPO. De ADR gekeurde 4×2 trekker met de AT slaapcabine heeft een EURO VI Cursor 9 motor en beschikt over 330pk. De LNG thermotank is van het nieuwste type en levert het voertuig een autonomie van ruim 800 kilometer. De cabine is voorzien van alle moderne comfortuitrustingen en draagt de opvallende specifieke bestickering van de duurzame vloot van AFC/ADPO.

ADPO is een familiebedrijf dat sinds 1988 onder de inspirerende leiding van CEO Filip De Dijcker doelbewust heeft gekozen voor de logistieke ondersteuning van de producenten in de fijnchemie in al zijn facetten. Destijds was dit een visionaire keuze net zoals hun opvallende voortrekkersrol vandaag met aanzienlijke investeringen in een uitgesproken duurzame infrastructuur in al hun divisies. De onderneming beschikt inmiddels over een installatie van 4.000 fotovoltaïsche zonnepanelen die voorzien in 15 % van de jaarbehoefte aan electriciteit. Het gebruik van dieselbrandstof bij de productie van warmtestroom werd vervangen door aardgas. Daarenboven faciliteerde ADPO de bouw van het eerste LNG tankstation in België op hun terrein op Linkeroever waar ook hoog-calorisch CNG kan getankt worden én bouwde ADPO zelf een vloot uit van inmiddels 15 LNG trekkers en diverse CNG personen- en bestelwagens.

IVECO dealer CAMMAERT Trucks heeft al jaren een actieve voortrekkersrol in de marktontwikkeling van aardgasmotoren. De technische knowhow wordt stelselmatig uitgebouwd binnen het team van professionele en inmiddels ook “CNG-gecertificeerde” monteurs. CAMMAERT Trucks gelooft in een sterke groei van aardgasvoertuigen dankzij de nu snel voortschrijdende uitbouw van een CNG en LNG tankinfrastructuur én dankzij de bewezen hoge technische inzetbetrouwheid van de IVECO aardgasmotoren en de verdere geplande uitbouw van het IVECO “Natural Power” gamma.

Scroll naar boven