Spring naar content

Gezocht: de beste heftruckchauffeur van België. LindeCup nu zaterdag 4 juni in Antwerpen

Op zaterdag 4 juni 2016 gaat Motrac Handling & Cleaning, exclusieve importeur van Linde-vorkheftrucks in België, voor het zesde opeenvolgende jaar op zoek naar de beste heftruckchauffeur van het land. Een theorieronde, twee praktische voorronden en een ultiem finaleparcours bepalen wie de opvolger wordt van Rocky Van den Eeckhoudt (Coca-Cola, winnaar Belgian LindeCup 2015) en welk trio later dit jaar België mag vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Duitsland.
Motrac Handling & Cleaning brengt ook in 2016 de volledige heftruckgemeenschap samen in haar hallen op de Noorderlaan 612 te Antwerpen, en dit tijdens de Belgian LindeCup. De deelnemers krijgen er de kans om hun rijvaardigheid en precisie met heftrucks, alsook hun vakkennis te demonstreren via verschillende proeven. Dat doen ze uiteraard met de vele heftruck-en reachtruckmodellen van Linde Material Handling. De aftermovie van de vorige editie is hier te bekijken.
Deelname aan dit nationale kampioenschap is volledig gratis en ook toegankelijk voor het grote publiek. Toch is de Belgian LindeCup een hoofdzakelijk professionele aangelegenheid, met jaarlijkse delegaties van onder meer Coca-Cola en Carglass. Spanning en spektakel gegarandeerd, en niet alleen voor de deelnemers. De Belgian LindeCup is immers een gezellig familiefeest met kinderanimatie en uitgebreide catering.
Wie tot in de top 3 van de Belgian LindeCup raakt, verdient een geldprijs van respectievelijk €500, €300 of €150 én mag België vertegenwoordigen op het internationaal heftruckkampioenschap in Aschaffenburg (Duitsland) op 15 – 17 september, ook bekend als de StaplerCup. Onder het toeziend oog van 20.000 toeschouwers en 5 televisiezenders nemen heftruckchauffeurs uit verschillende landen het daar tegen elkaar op in een strijd voor de felbegeerde titel.

Het belang van de Belgian LindeCup

De Belgian LindeCup is een evenement waar heftruckchauffeurs en hun gezinnen jaarlijks reikhalzend naar uitkijken. België is immers het distributieland bij uitstek, waar de heftruckchauffeur een cruciale rol vervult in zowat elke logistieke keten. Op de Belgian LindeCup komen heftruckchauffeurs uit alle uithoeken van het land samen om hun passie voor hun job te delen.
Daar waar snelheid en efficiëntie vaak de logistieke ordewoorden zijn, hecht Motrac Handling & Cleaning tijdens de Belgian LindeCup ook veel aandacht aan veiligheid. Zowat 10% van alle arbeidsongevallen met blijvende arbeidsongeschiktheid blijkt immers te wijten te zijn aan de opleiding van de chauffeur of aan technische gebreken van de heftruck. Daarom worden kennis van veiligheid en techniek uitgebreid getest, naast precisie en snelheid. Wie deze wedstrijd wint, mag zich dan ook op alle vlakken terecht een jaar lang de ‘beste heftruckchauffeur van België’ noemen!

Praktisch

De ‘Belgian LindeCup’ op zaterdag 4 juni 2016 van 10u tot 18u in de hallen van Motrac Handling & Cleaning, Noorderlaan 612 te 2030 Antwerpen. Toegang is gratis. Dankzij de talrijke kinderanimatie is het werkelijk een evenement voor het hele gezin.
Inschrijven voor de wedstrijd (er zijn nog enkele plaatsen vrij) kan nog t/m 2 juni via de website op www.motrac.be/belgianlindecup. Er is een limiet ingesteld van 5 chauffeurs per bedrijf.

Scroll naar boven