Spring naar content

Grootste Shell station ter wereld officieel geopend in Luxemburg

Shell Luxemburg opent vandaag officieel het grootste Shell tankstation ter wereld na een uitgebreide renovatie van enkele maanden. Het vernieuwde complex is ontworpen om nog beter in te spelen op de behoefte van chauffeurs en biedt onder meer uitgebreide voorzieningen voor de rustpauze en een versneld tanksysteem waarmee de bijtanktijd tot 50% kan worden verkort.

Speciaal voor het commercieel wegtransport zijn er verschillende innovaties doorgevoerd om het gebruikersgemak en het comfort voor chauffeurs te vergroten:

1) Betere aanrijroute voor vrachtauto’s door verbreding van de rijstroken en duidelijke bewegwijzering.
2) Gescheiden aanrijroutes voor personenauto’s en vrachtverkeer verbeteren de doorstroming.
3) Innovatief tanksysteem waarmee de bijtanktijd tot 50% wordt verkort en waarmee met één pasbeweging meerdere tanks, inclusief AdBlue, eenvoudig kunnen worden bijgevuld (gemiddeld van 12-15 naar 6 minuten).
4) Interactieve schermen bij de brandstofpompen in 13 verschillende talen waarop verkeers- en weerinformatie wordt getoond en relevante promoties worden aangeboden.

Met deze innovaties, waarmee de chauffeur kostbare tijd bespaart, onderstreept Shell haar streven om de tankbeurt zo efficiënt en eenvoudig mogelijk te maken.

István Kapitány, Executive Vice President Shell Retail, vertelt: “Dit is een belangrijke dag voor Shell: ik ben er trots op dat we een tankstation hebben gerealiseerd waar de klant als gast verwelkomt wordt en hoop van harte dat zij hun reis met een glimlach weer vervolgen. Ik kijk met plezier terug op de succesvolle samenwerking met de verschillende partners die met dezelfde toewijding het beste willen bieden aan hun klanten.”

Naast een efficiënte tankbeurt biedt Shell Berchem ook uitgebreide mogelijkheden voor een welverdiende rustpauze. In het vernieuwde Truck Point kunnen chauffeurs terecht voor een verse kop koffie en wordt een ruim assortiment aan maaltijden aangeboden. Daarnaast biedt het geheel vernieuwde winkelgedeelte diverse winkels waaronder de Shell Select Shop en een uitgebreid vers aanbod van Deli2Go. Op de eerste verdieping bevinden zich partners zoals Starbucks, Le Paradis Sucré en McDonalds waar klanten door een nieuw systeem eenvoudig zelf vooraf kunnen bestellen. Doordat er slechts één rij is wordt de wachttijd gemiddeld met 60% verkort. Om de reis weer fris te vervolgen is Shell Berchem voorzien van toiletten en warme douches van 2theLoo.

Het tankstation Berchem ligt aan de E25/A3-snelweg in de richting van Luxemburg. Er zijn verschillende betaalfaciliteiten mogelijk, zoals het gebruik van de euroShell Card. Deze brandstofkaart is geldig in 22.000 Shell-stations en partnersites in 25 Europese landen, waarvan 40 stations in Luxemburg. De euroShell Card kan naast brandstoftransacties ook gebruikt worden voor andere diensten zoals tolheffingen, hulp bij pech onderweg, btw-teruggave, auto- en truckwash, parkeren en aankopen in de Shell-shop. DKV[1]- en UTA[2]-kaarten worden ook geaccepteerd.

Scroll naar boven