Spring naar content

Iveco Daily Hi-Matic krijgt “Top Van 2016”-award in Britse Birmingham

De Iveco Daily Hi-Matic werd door Transport News, het grootste wegtransportmagazine in Schotland, uitgeroepen tot “Top Van 2016”.

Alistair Vallance, uitgever van Transport News, die de Daily Hi-Matic “de toekomst van de lichte bedrijfsvoertuigen” noemde, overhandigde de award aan Iveco Brand President Pierre Lahutte tijdens de openingsdag van de Commercial Vehicle Show in het NEC in Birmingham, de grootste jaarlijkse beurs in het VK voor professionals uit het wegtransport.

Transport News testte eerder dit jaar een Daily 35S13 met de in de klasse exclusieve Hi-Matic 8-traps automatische versnellingsbak op een lastige distributieronde in de stad Edinburgh. Wegtestredacteur John Henderson zei erover: “Na een dag achter het stuur van een New Daily Hi-Matic was het voor mij duidelijk dat de toekomst van lichte bedrijfsvoertuigen er zo uitziet. Iveco moet voluit de kaart spelen van de Hi-Matic. Laat een prospect een proefrit maken en de bestelwagen verkoopt letterlijk zichzelf.”

Henderson voegde er nog aan toe: “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om deze nieuwe versnellingsbaktechnologie zelf te ervaren. Je gaat compleet anders denken over hoe bestelwagens moeten rijden en presteren. Zonder overdrijven kun je zeggen dat gelijk welke bestelwagentoepassing compleet getransformeerd wordt met een Daily Hi-Matic van Iveco. We hebben hier de toekomst van versnellingsbaktechnologie voor bestelwagens.”

Toen hij de award van Transport News in ontvangst nam, zei dhr. Lahutte van Iveco: “Met de lancering van de Hi-Matic-versnellingsbak wilde Iveco de regels die gelden voor de efficiëntie, het brandstofverbruik en het rijplezier van bestelwagens herschrijven. De Hi-Matic schakelt sneller en preciezer dan zelfs de beste bestuurder op de planeet, met schakelovergangen van minder dan 200 milliseconden wanneer een sterkere acceleratie vereist is. De lof van Transport News toont hoe indrukwekkend het Daily Hi-Matic-pakket is.”
De Hi-Matic-versnellingsbak werd samen met ZF ontwikkeld en is ook terug te vinden in premiumklassewagens van Jeep en Maserati. Hij creëert niet alleen de optimale rijervaring maar heeft, dankzij zijn uitzonderlijke slijtvastheid en betrouwbaarheid, bovendien reparatie- en onderhoudskosten die 10% lager liggen dan die van een standaard manuele versnellingsbak.

Henderson voegde er nog aan toe: “De volledig geautomatiseerde Hi-Matic-versnellingsbak is een revolutie in hoe bestelwagens rijden dankzij een schakelstrategie die zichzelf aanpast. Bij het wegrijden vanuit stilstand schakelt hij op als een “racewagen uit de Formule 1”. De Iveco Daily Hi-Matic heeft uiteraard niet dezelfde topsnelheid, maar de acceleraties mogen gerust naast die van een aantal luxewagens worden gezet.”

Op de Commercial Vehicle Show van dit jaar beleeft ook de recentste evolutie van het meermaals bekroonde Daily-gamma zijn première: de Iveco New Daily Euro 6-familie. Die omvat een ruim aantal motoren tot 210 pk en 470 Nm. Een nieuw intelligent EcoSwitch PRO-systeem legt bovendien de lat weer wat hoger wat brandstofefficiëntie betreft.

Scroll naar boven