Spring naar content

Spelersbussen rijden tijdens UEFA EURO 2016™ op Continental premium busbanden

Als officiële sponsor van de UEFA EURO 2016TM rust Continental alle spelers- en transferbussen uit met premium busbanden. De bussen brengen de teams naar de tien in Frankrijk verspreide speellocaties. Behalve de bussen van de 24 gekwalificeerde landen rijden ook 20 VIP-bussen, die door geselecteerde privé vervoersmaatschappijen beschikbaar zijn gesteld op de speciaal ontworpen Conti Goal HA3 banden. De exclusieve UEFA EURO 2016TM-banden, die gebaseerd zijn op de gerenommeerde regionale busbanden ContiCityPlus HA3, zijn door de Continental-ingenieurs in Hannover speciaal voor dit evenement ontwikkeld. De Conti Goal HA3 in de afmeting 295/80 R 22.5 is geschikt voor montage op iedere aspositie. Het profiel beschikt over specifieke lengtegroeven voor een optimale handling en nat-weer-eigenschappen. De combinatie met diepe 3D-lamellen zorgt voor extra grip en continue hoge remprestaties gedurende de hele levensduur van de band, De gesloten zijflanken zorgen samen met de speciale loopvlakrubbersamenstelling voor een comfortabel rijgedrag in combinatie met een laag geluidsniveau. De versterkte zijwandstructuur vermindert de rolweerstand en zorgt hierdoor voor een aanzienlijke reducering van het brandstofverbruik.

„Deze speciaal ontworpen Conti Goals HA3 busbanden, die zich kenmerken door een hoge betrouwbaarheid garanderen de 24 deelnemende landenteams een veilig en comfortabel transport. Op die manier kunnen de beste voetballers van Europa tijdig aanwezig zijn bij de in totaal 51 wedstrijden en de voetbalfans een onvergetelijk toernooi laten beleven”, aldus Geert Roik, head of global Research & Development Commercial Vehicle Tires van Continental. „Op de nieuw ontworpen zijwanden kun je de talrijke voetballogo’s in verschillende maten, het officiële logo van de UEFA EURO 2016TM en het oranje logo van Continental van de Conti Goal HA3 van de basisproductlijn ContiCity Plus HA3″ goed onderscheiden, vervolgt Roik.
Het bandenonderhoud van de in totaal 44 bussen die allen zijn uitgerust met de Conti Goal HA3 in de afmeting 295/80 R 22.5, wordt tijdens de UEFA EURO 2016TM vanaf de openingswedstrijd op 10 juni tot en met de finale op 10 juli in Parijs georganiseerd door het FleetPartner-netwerk van Continental. FleetPartner is momenteel het grootste samenwerkingsverband voor de levering en service van autobanden voor zowel personen- als vrachtwagens in Europa en maakt deel uit van het Conti360° FleetServices netwerk.

Scroll naar boven