Spring naar content

“COLAS zet hoog in op veiligheid, ook op ons wagenpark.

Dit getuigd oa de veiligheidsuitrusting van onze nieuwe trekker/aanhanger combinatie bij onze transportafdeling COTRA

IMG_2535        IMG_2539

Mercedes Arocs 580 PK

Deze trekker is uitgerust met een Turbo-Retarder-Koppeling (TRK):

De slijtagevrije turbo-retarder-koppeling combineert de functies van een hydrodynamische wegrijkoppeling en een primaire retarder in één onderdeel. De primaire retarder levert al bij lage snelheden een remvermogen van 720 kW en vermindert de slijtage van de remmen. De retarder beschikt over vijf standen en kan met behulp van de stuurkolomhendel worden bediend. De retarder is speciaal geconstrueerd voor extreme belastingen en bovendien nauwkeurig afgestemd op de automatische transmissie Mercedes PowerShift 3 en het elektronisch motormanagement. Dit draagt bij aan een hoog rijcomfort en verlaagt het brandstofverbruik ten opzichte van traditionele omvormers. Die maakt zowel bijzonder krachtig wegrijden mogelijk als fijngevoelig, tijdelijk onbegrensd manoeuvreren bij lage toerentallen en volledig koppel.

En verder afgewerkt met een volledig  veiligheidspakket zoals:

-Active Brake Assist (S1M)

-Attention Assist (S1L)

-Spoorassistent (S1H)

-Afstandsregeling + Stop & Go (S1I)

-Airbag en gordelspanner (S3A)

+ aanhanger

Nooteboom met 4 gestuurde assen (met handbesturing  van op afstand !)

Leeggewicht combinatie 26.7 ton  (11T trekken, 15.7T aanhangwagen)

MTM  70.6 Ton => maximaal 43.9T laadvermogen

Totale lengte: 22 m

Goedgekeurd treingewicht: 180 Ton !

Scroll naar boven