Spring naar content

TL Hub trekt nieuwe investeerders aan om zijn groei te verzekeren

TL Hub trekt nieuwe investeerders aan om zijn groei te verzekeren

De doelstelling? Een groei van 300% in de komende 2 jaar.

TL Hub trekt nieuwe investeerders aan om zijn groei te verzekeren

TL Hub, gespecialiseerd in de online recrutering binnen de sector transport, logistiek en supply chain heeft nieuwe investeerders aangetrokken voor het verzekeren van zijn groei. Zijn doel is duidelijk: het verhogen van de omzet met 300% binnen de 24 maanden.

Sinds zijn lancering, twee jaar geleden, heeft TL Hub meer dan 240 bedrijven overtuigd en wordt de website maandelijks bezocht door meer dan 30.000 werkzoekenden. De komst van twee nieuwe aandeelhouders en een aanvullende financiering zal de jonge onderneming in staat stellen om zijn positie als marktleider binnen zijn segment te verstevigen.

Verbeterde kennis via nieuwe aandeelhouders

Jean-Claude Delen die een zeer rijke ervaring heeft opgedaan binnen de sector en Alexandre Centner, een kenner van webmarketing, treden toe tot het kapitaal van TL Hub. “Dit zijn strategische troeven voor onze onderneming”, onderlijnt Frédéric De Cooman, oprichter en CEO van TL Hub.

Jean-Claude Delen was tot 2015 General Manager bij DHL Global Forwarding Benelux en Frankrijk. Momenteel zetelt hij nog in talrijke belangrijke organisaties binnen de sector zoals de International Air Transport Association (IATA), de Koninklijke federatie van Belgische transporteurs en logistieke dienstverleners (Febetra), het Beroepsreferentiecentrum Transport en Logistiek (IRIS TL), pensioensfondsen uit de sector, enzovoort. Daarnaast is hij ook Senior Advisor van de CEO bij Brussels Airport. Jean-Claude Delen maakte reeds sinds zijn lancering deel uit van het advisory board van TL Hub. Hij besloot nu dan ook om kapitaal in te voeren in de vennootschap.

Alexandre Centner heeft zeer veel ervaring binnen de webmarketing verworven via verschillende managersfuncties bij onder andere eBay, Fortuneo en Snapstore. Zijn kennis over de online marketing zorgt voor een zeer groot voordeel bij de verdere ontwikkeling van de website van TL Hub. Alexandre Centner zal een actieve aandeelhouder worden gezien hij enkele dagen per week voor TL Hub zal werken.

Financiële middelen om de groei te stimuleren

Finance.brussels zal bijna 200.000 euro injecteren in TL Hub, onder de vorm van een lening (via twee voorwaardelijke schijfen), om zijn groei in België en in het buitenland te ondersteunen. “Deze nieuwe kennis en de financiële middelen laten ons toe om drie belangrijke projecten te realiseren vat Frédéric De Cooman samen. Wij zullen investeren in de verbetering van de bestaande website om deze efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken voor de recruiters en kandidaten in de logistieke sector. Wij voorzien ook de ontwikkeling van een nieuw platform volledig gewijd aan chauffeurs en arbeiders in de sector. Dit zal ons huidig aanbod dat enkel focust op bedienden en kaderleden, vervolledigen. Daarnaast wordt ook ons salesteam in Wallonië ook uitgebreid”. Dit alles moet het bedrijf in staat stellen om haar groeidoelstelling, een stijging van 300%, te bereiken binnen de twee jaar.

« De financiële tak van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft besloten om TL Hub te steunen in zijn groei, omdat dit platform aansluit bij de bezorgdheid over de werkgelegenheid in de logistieke sector in Brussel en België. Bovendien zorgt deze investering voor de creatie van drie vacatures bij het Brusselse bedrijf.” Zegt Serge Vilain, Voorzitter van finance.brussels/Gimb

Scroll naar boven