Spring naar content

Hub nieuws : De IATA en FIATA ondertekenen een historisch akkoord

De IATA en FIATA ondertekenen een historisch akkoord

Jean-Claude Delen (aandeelhouder van TL Hub) wordt voorgesteld als de architect van de overeenkomst.

De IATA en FIATA hebben op 7 oktober tijdens het “FIATA World Congress” in Dublin een historish akkoord ondertekend. De overeenkomst zal leiden tot een vertegenwoordiging door een gezamenlijke raad van bestuur. Hierdoor zullen zij een grotere impact hebben op de toekomst van de luchtvracht.

Er zijn nog enkele details die uitgewerkt moeten worden, maar de deal zal er voor zorgen dat expediteuren / freight forwarders  gemakkelijker rechtstreeks zullen kunnen onderhandelen met de luchtvaartmaatschappijen.

“Deze overeenkomst stelt de luchtvrachtindustrie in staat om zijn ontwikkeling en succes te vergroten” zegt de voorzitter van de FIATA, dhr. Zhao Huxiang.

Dhr. Jean-Claude Delen stond mee aan de basis van het initiatief en vertelt met een glimlach “Deze deal lijkt al te werken”. Na vier jaar onderhandelen heeft het doorzettingsvermogen van dhr. Delen geleid tot de afronding van de deal.

“Sinds jaren wachten de freight forwarders op verandering, maar Rome werd ook niet op één dag gebouwd. In 2012 zijn we gestart met de vorming van de groep en heeft het enkele jaren geduurd vooraleer het project het daglicht zag.” benadrukt dhr. Delen.

Tot slot besluit dhr. Delen “Wat interessant is aan deze samenwerking is het feit dat andere overeenkomsten in de luchtvaartsector, zoals bij reisbureaus, beïnvloed kunnen worden.”

Scroll naar boven