Spring naar content

Heuver Bandengroothandel bewaakt serviceniveau met maatwerkstelling voor meer opslagruimte

De sterke groei van Heuver Bandengroothandel afgelopen jaar, zette zijn voorraadpositie onder druk. Waardoor de beloofde leveringstermijnen aan klanten in gevaar kwamen. Daarop besloot Heuver de indeling van het magazijn onder de loep te nemen. Door met een maatwerkstelling een verdieping te creëren, nam de capaciteit met 3.000 m2  toe. De vaste voorraad groeide hierdoor, maar vooral de groei van orders blijft onder controle. Zo blijven klanten verzekerd van de kortst mogelijke levertijden.

 

Garantie levertijden

Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel: “Wij formuleerden enkele jaren geleden ambitieuze doelstellingen. Het ging echter sneller dan we voorzagen. Met onze sterke merken groeiden we afgelopen jaar hard in respectievelijk Europa (Aeolus en Barkley) en de Benelux (Alliance). We liepen daardoor als het ware vast in ons eigen magazijn. Ofwel onze garanties van een grote voorraad en snelle leveringen kwamen in gevaar. Er móest meer stellingruimte komen. Maar zomaar een stelling boven de grondposities zetten, bleek te risicovol. Onze mensen gingen met de leverancier om tafel, maar een oplossing vinden was niet eenvoudig. Dankzij vasthoudendheid en creatief denken, werd een constructief verantwoorde oplossing gevonden, waarbij het logistieke proces niet verstoord wordt. Na meerdere malen rekenen en tekenen kwam er een maatwerkstelling met 3.000 m2 opslagruimte, ofwel een toename van 8% op het totaal.”

Maatwerkoplossing uniek

“Belangrijke voorwaarde was dat ons bestaande werkproces niet verstoord wordt”, vervolgt Bertus Heuver. “Plaatsing van banden in rekken was daardoor niet aan de orde. En de stelling moest veilig en stabiel zijn. Omdat de enige optie was om óver de grondposities heen te werken, kwam er uiteindelijk een oplossing die nog niet eerder was geleverd. Met speciale schoringskanalen staat het nu als een huis en kunnen we net zo snel order-picken als voorheen. Een ander voordeel was dat de barcodering voor de grondposities nu op de stelling kwam. Die raken niet meer zo snel vervuild of beschadigd en dat werkt simpelweg sneller. Voorlopig kunnen we met deze uitbreiding de ontstane groei opvangen. Maar zet de groei door zoals wij nu voorzien, zullen wellicht andere oplossingen in beeld moeten komen.”

Scroll naar boven