Spring naar content

Beyers Transport breidt zijn vloot uit met 5 DAF FT XF 460 SC trekkers

Beyers Transport is sinds 2010 gevestigd in de industriezone van Grâce-Hollogne. Het bedrijf werd in 2000 opgericht door Luc Beyers (oprichter en eigenaar). Beyers Transport is vanaf het begin gespecialiseerd in het wegtransport van maritieme containers en wissellaadbakken voor het weg- of spoorwegvervoer. Het bedrijf heeft onlangs zijn eerste vijf DAF Euro 6-trekkers aangekocht.

Om zijn activiteiten te diversifiëren biedt Beyers Transport vanaf 2013 ook een transportoplossing aan om met opleggers met schuifzeil pallets, coils in goot, groupages enz. te vervoeren in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije. Het bedrijf beschikt bovendien over een oppervlakte voor opslag op korte, middellange of lange termijn in de onmiddellijke omgeving van Liège Airport in Bierset en aan de kruising van belangrijke Waalse snelwegen.
“We hebben gekozen voor een DAF FT XF 460 SC omwille van de uitzonderlijke rentabiliteit van het voertuig en de lage operationele kosten. Dit past in het kader van de DAF Transport Efficiency-filosofie, die tot uiting komt in een brandstofverbruik dat in vergelijking met onze Euro 5-trucks met meer dan 5% is verlaagd. Ook de gekozen uitrusting zoals de Intarder, minder slijtage van de remmen of de autonome cabinekoeling Dirna, dankzij welke de bestuurders de motor van de trekker niet meer moeten laten draaien om van de gewenste temperatuur in de cabine te genieten, dragen bij tot een beter rendement. Dit laatste zorgt overigens voor een nog groter comfort en tevredenheid van de bestuurders. De Driver Performance Assistant (DPA) is ook een belangrijke tool voor het verbruik.” “Onze chauffeurs volgen de opmerkingen nauwlettend op en houden rekening met de tips om de beste score te krijgen”, aldus de heer Beyers. “Dit komt niet alleen het verbruik, maar ook het milieu ten goede”.

Dankzij de toename van de binnenvaart in de haven van Luik kon de heer Beyers zijn activiteiten en dus ook zijn park vergroten.

De huidige vloot is samengesteld uit 13 trekkers, waarvan 10 DAF-trekkers, en 61 geregistreerde aanhangwagens met 50 containerchassis, waarvan 21 nieuwe Kögel-aanhangwagens, dit jaar geleverd door DAF concessiehouder Turbotrucks Liège in Grâce-Hollogne. De trekkers werden ook geleverd en worden onderhouden door deze DAF concessiehouder. Zijn locatie vlakbij het depot van Luc Beyers garandeert een snelle, efficiënte service.

Scroll naar boven