Spring naar content

Check out our new HQ

Hasseltse City Depot slaat vleugels uit

Het nieuwe hoofdkwartier van CityDepot aan het Albertkanaal wordt pas officieel geopend als alle hoekjes en kantjes zijn afgewerkt, maar de Limburgse televisiezender TVL kon niet wachten om al eens een kijkje te komen nemen. “Het gaat de Hasseltse onderneming voor de wind. Want meer en meer bedrijven mijden de centrumsteden en zien heil in slimme stadsdistributie. Daarom leveren ze hun goederen af net buiten de stadsrand. CityDepot slaat intussen de vleugels uit in acht steden.”

Groter, dieper, breder

CityDepot groeit … en groeit … en groeit. In Oostende hebben we een samenwerking gesloten met Europal Logistics (dochter van DI-Group nv), sinds 2002 gespecialiseerd in inbound supply-chain oplossingen voor de industrie met verregaande digitale integratie op de erp-platformen van hun klanten. Europal Logistics heeft de voorbije tien jaar een sterke reputatie opgebouwd rond JIT en in sequence deliveries met onder andere warehouse-on-wheels concepten. Deze industriële kennis bouwt Europal nu ook uit in andere sectoren.

CityDepot en Europal willen de krachten bundelen om stedelijke distributie in Oostende en de naburige kustplaatsen te organiseren. “Anderhalf jaar geleden hebben een samenwerking proberen op te zetten met het stadsbestuur in Oostende”, aldus Marc Schepers, CEO van CityDepot. “Dat is toen jammer genoeg niet gelukt, nu keren we terug in een sterkere positie en met een solide partner.” Europal Logistics ziet in de samenwerking met Citydepot “een perfecte match voor ecologische last mile-distributie: kennis, mensen, locatie in een no-nonsense aanpak,” aldus Patrick Dejager, CEO van Europal Logistics.

Ook Mechelen en Mons staan op de radar. Marc Schepers: “De binnenstad van Mechelen is de voorbije jaren helemaal opengebloeid en biedt mooie opportuniteiten voor ons. Daarnaast zien we de rand van de stad als geschikte locatie voor een voorstadshub voor Antwerpen en Brussel. In Mons en de rest van Wallonië is het belang van consolidatie van goederen nog groter dan in Vlaanderen. Transporteurs moeten er grote afstanden afleggen tussen twee leveringshaltes en reiken de hand naar partners zoals CityDepot. We zijn reeds actief in Charleroi en Luik, maar willen onze positie ook in de rest van Franstalig België versterken.”

De gelijkenis tussen de verschillende steden: CityDepot kan er voor alle partners en klanten het verschil maken als een logistiek platform, dat steeds groter en dieper en breder wordt.

Scroll naar boven