Spring naar content

Heuver voorkomt wachttijden met inzet extra heftrucks

De groei die Heuver Bandengroothandel dit jaar realiseert, was al aanleiding de opslagcapaciteit uit te breiden. Meer verkopen en meer voorraad betekenen óók sterk toenemende laad- en losbewegingen in het magazijn in Hardenberg. Om de gewenste levertijden niet in gevaar te laten komen, schafte Heuver drie nieuwe heftrucks aan. Bij de aanschaf werd tegelijkertijd gekeken naar de ontwikkeling van bandenafmetingen, waarbij bijvoorbeeld landbouwbanden steeds groter worden. De nieuwe heftrucks zijn zwaarder en hebben een bandenklem die een groter openingsbereik heeft.

Wachttijden voorkomen
“Door de groei in aantallen banden dit jaar, besloten wij al dat wij onze meters voorraadpositie moesten uitbreiden om die groei de ruimte te geven”, zegt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “Maar meer verkopen en meer banden op voorraad, betekent tegelijkertijd dat er meer laad- en losbewegingen in het magazijn komen. Met het bestaande aantal heftrucks voorzagen we dat levertijden onder druk zouden komen. Want op een gegeven moment kunnen vrachtwagens niet meer op tijd gelost en geladen worden. Door drie nieuwe heftrucks in één keer aan te schaffen, zijn we die druk van onnodige wachttijden kwijt. Zo blijven onze klanten tevreden en kunnen wij onze beloftes waarmaken.”

14 heftrucks
“Bovendien bood de aanschaf van nieuwe elektrische heftrucks kans om in te spelen op de ontwikkeling van bandenmaten. Vooral in de landbouwsector worden deze groter en groter”, aldus Bertus Heuver. “De nieuwe heftrucks hebben een bandenklem met een groter openingsbereik – kunnen dus grotere banden grijpen en verplaatsen – en zijn zwaarder. Dat is veiliger, werkt beter en scheelt tijd. We hebben met de twee 2,5 tons en één 2 tons nieuwe heftrucks nu 14 heftrucks rijden. Daarmee kunnen we de drukte in de orderverwerking voorlopig weer in goede banen leiden.”

Scroll naar boven