Spring naar content

VAN HOVE GARAGES BREIDT UIT MET VIERDE VESTIGING

Van Hove Garages – met vestigingen in Berlaar, Herent en Wommelgem – werd in juni door Transportmedia uitgeroepen tot Super Best Dealer 2016. Nog geen half jaar later start de Renault Trucks verdeler een vierde vestiging op in Beveren. Meedenken met de klanten, hen persoonlijk benaderen en de gemaakte afspraken nakomen. Dat zijn volgens Luc Van Hove de sleutels van het succes voor het familiebedrijf dat intussen al meer dan een halve eeuw bestaat.
Garage Raf Vergauwen in Beveren was tot nu een erkend servicepunt van Renault Trucks maar het wordt nu terug een volwaardige Renault Trucks dealer onder de naam Van Hove Truck Center Beveren. De zaakvoerders blijven nog een tijdje actief in de vestiging om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het huidige personeel blijft en het team zal spoedig verder uitgebreid worden. Zo zijn we nu al op zoek naar een technisch bediende die een combinatie van receptie- en magazijntaken op zich zal nemen. Er zal ook snel een verkoper met doorgedreven kennis van de sector en de regio aangeworven worden.

Op dit ogenblik leidt Luc Van Hove het bedrijf Van Hove Garages samen met zijn zus Hilde. Ook zoon Cedric zit mee in de zaak, maar het was vader Jos (85) die aan de grondslag ligt van het bedrijf. In 1964 startte hij in Berlaar een servicepunt voor landbouwmachines en daar kwamen al gauw vrachtwagens bij. Toen Mercedes-Benz in 1971 Hanomag overnam, werd Van Hove verdeler voor de constructeur uit Stuttgart. In 2013 werd Van Hove officieel concessiehouder van Renault Trucks en in 2014 breidden ze al snel uit met de vestiging in Wommelgem. Met de opening van het vierde filiaal in Beveren telt Van Hove Garages nu vier vestigingen, alle vier officiële verdelers van Renault Trucks.

“Onze contacten met de mensen van Renault Trucks zijn uitstekend”, zegt Luc Van Hove. “Toen we in 2013 officieel dealer werden van het Franse merk, hebben we van hen onmiddellijk veel vertrouwen gekregen. De overgang van het ene merk naar het andere was voor ons personeel niet vanzelfsprekend. Ze moesten zich herscholen maar ze hebben zich heel flexibel opgesteld in deze hele transitieperiode. Om hen te bedanken voor hun inzet hebben we voor alle werknemers dan ook recent nog een feest georganiseerd.”

Scroll naar boven