Spring naar content

VAN HOVE GARAGES SCHAKELT VERSNELLING HOGER

Van Hove Garages werd eind juni uitgeroepen tot “Super Best Dealer” tijdens de jaarlijkse verkiezing Best of Transport, een organisatie van Transport Media.
Daarmee bevestigt Van Hove Garages zijn uitstekende marktpositie in de regio Vlaams-Brabant en een groot deel van de provincie Antwerpen. Met de overname
van Garage Raf Vergauwen uit Beveren wordt nu een nieuwe fase in de expansie ingezet. Het familiebedrijf uit Berlaar bouwt vooral op zijn dienstverlening naar
de klanten toe. “Service is onze absolute prioriteit”, zegt gedelegeerd bestuurder Luc Van Hove die samen met zijn zus Hilde de
garages aanstuurt.
Van Hove Garages heeft de laatste jaren indrukwekkende ontwikkelingen doorgemaakt. Het bedrijf is nog maar sinds 1 juli 2013 officieel dealer voor Renault Trucks. Het vertrouwen dat we vanaf dag 1 van onze nieuwe constructeur kregen, heeft er voor gezorgd dat we onmidddellijk samen op de juiste weg zaten, heet het in Berlaar. “Maar vooral de enorme inzet van onze werknemers is bepalend voor de snelle groei die we de laatste jaren gerealiseerd hebben”, zegt Luc Van Hove. “De hele omschakeling van Mercedes-Benz naar Renault Trucks is een proces dat we samen hebben doorgemaakt. Onze mecaniciens volgden uitgebreide opleidingscursussen om vertrouwd te geraken met de technische nieuwigheden van
Renault Trucks en ons administratief personeel verdiepte zich in de specifieke software voor rapportering en evaluatie. Al deze veranderingen hebben onze mensen perfect doorstaan en het heeft ons als team sterker gemaakt. Renault Trucks verdeelt via Van Hove Garages een indrukwekkend aanbod aan trucks in de range van 2,8 tot 120 ton TGW (toegelaten gewicht). De vloot aan bestelwagens is minstens even impressionant.
SERVICE
De drie vestigingen van het bedrijf in Berlaar, Herent en Wommelgem zijn helemaal afgesteld op een snelle service naar de klanten toe. Service is een woord dat Luc Van Hove effectief om de haverklap in de mond neemt. Het is geen slogan. Het is de echte kern van het succesverhaal. Die aanpak heeft alles te maken met de familiale traditie van Van Hove Garages. De onderneming is vandaag meer dan 50 jaar actief in de markt van trucks en vans. Ook onder vader Jos Van Hove ging het er al om de klanten te bedienen in functie van hun eigen noden. “We zoeken altijd naar transportoplossingen op maat”, zegt Luc Van Hove. “Wij tekenen samen met de klant de specifieke behoeften van hun bedrijf uit en komen zo samen tot de keuze van een bestelwagen of een truck. Het komt er op aan telkens de juiste oplossing te vinden die past binnen de langetermijnstrategie van elke transportonderneming.”
Een en ander wordt ook doorgetrokken in de dienst naverkoop. De exploitatiekosten van een truck of een bestelwagen worden in grote mate mee bepaald door de onderhouds- en reparatiekosten. Van Hove Garages is het erom te doen de klanten snel en efficiënt te bedienen. De magazijnen van het bedrijfbeschikken daarom over een grote voorraad aan onderdelen. In Berlaar, Herent en Wommelgem staan bovendien permanent werkplaatswagens klaar die een 24u service garanderen in de brede regio. Transporteurs die tijdelijk extra opdrachten moeten uitvoeren of pech hebben gehad kunnen bovendien een beroep doen op Van Hove Mobiel dat een vloot van pakweg 100 bestelwagens, minibussen, vrachtwagens en trekkers verhuurt.
En ook de toekomstperspectieven op lange termijn zien er veelbelovend uit want met de inbreng van zoon Cedric Van Hove lijkt de familiale lijn in het bedrijf al bestendigd.” (MB)

Scroll naar boven