Spring naar content

TPMS van Tyre Safety Europe helpt transportbedrijf Andiprim Groenten en Fruit uit Putte

Als zaakvoerder van een ondertussen al mooie vloot van vrachtwagens, stel ik de correcte levering van groenten en fruit hoog in het vaandel stelt Dirk Smets. Een stop onderweg is inderdaad geen goede zaak. Onze waren moeten op tijd aanwezig zijn. Dus zoek ik continu naar middelen die de correcte levering garanderen en de uptime van mijn transportmiddelen verhogen.
Andiprim is een transport onderneming gespecialiseerd in groenten, fruit en primeurs en dit sedert 1998. Een gestage groei met vandaag de dag een vloot van 40 wagens is er gekomen door op de klant te focussen, en zijn wensen correct te vervullen. Dit willen we en nog beter doen in de toekomst waar mogelijk.
Op een bepaalde dag ben ik zo op de bandenspanning sensoren van Tyre Safety Europe gekomen. Het is het waard om voor dat je vertrekt al te weten dat je de banden moet bijpompen. En met de sensoren die je van buitenaf in de gaten kan houden voordat je vertrekt, wordt de kans op een platte band en dus stilstand quasi vermeden. Na enkele maanden test op enkele wagens en aanhangers, is momenteel de ganse vloot al 1 jaar uitgerust met het TPMS systeem van Tyre Safety Europe.
Het meeste hou ik van de eenvoud van installatie en gebruik. In de cabine is een klein display die me simpel waarschuwt indien een band 5% lucht is verloren. Tijd om te stoppen is er genoeg, en bijblazen is dan ook snel gedaan. Maar ook de mogelijkheid om van buitenaf en vóór de rit te zien of er een te lage bandendruk is op één der wielen, is nu geïntegreerd in de pre-trip check van elke chauffeur.
Dat elke TPMS uitgeruste trailer je achter een eender welke uitgeruste trekker kan hangen en automatisch de bandenspanning alarmen in de cabine draadloos ontvangt is als rijder handig.
Dat ik nu als plus minder brandstof verbruik en langer met de banden rij is mooi meegenomen meld Dirk nog.
Led Pressure Alarm is een product van Tyre Safety Ltd en wordt in België ingevoerd door Tyre Safety Europe bvba
Als unieke eigenschappen heeft het Led Pressure Alarm
– Eenvoud in installatie en gebruik
– Verwittiging vanaf 5% drukverlies, dus maximale banden en brandstofbesparing
– Automatische temperatuurcompensatie vermijdt valse alarmen in winter
– Draadloze en automatische koppeling met trailer TPMS
– Koppelbaar aan quasi alle types van Track & Trace systemen en zo melding bij vlootmanager.
Tyre Safety Europe bvba is gelegen te Zaventem en deel van Tyre Safety Ltd Hong Kong. Ontwikkelaar van de Led Pressure Alarm. Contact: Chris Blancke – Manager – Leonardo Da Vincilaan 9 – 1935 Zaventem – 02 580 00 26 – info@tyresafetyeurope.com – www.tyresafetyeurope.com

Scroll naar boven