Spring naar content

CityDepot verdeelt Canon-printers in Gent

Alle stadsdiensten in Gent hebben deze maand nieuwe Canon-printers gekregen … geleverd door CityDepot. Het bijzondere aan dit nieuws is dat de levering optimaal ecologisch en duurzaam is uitgevoerd, met behulp van 100 % elektrische vrachtwagens. Zowel de stad Gent als CityDepot kiezen bewust voor milieuvriendelijke mobiliteit.
“Voor de Stad Gent is duurzaamheid zeer belangrijk”, aldus schepen van Facility Management Martine De Regge. “Door het inzetten van elektrische vrachtwagens geven we zelf het goede voorbeeld.” Het is de eerste keer dat de stad Gent elektrische vrachtwagens op zo een grote schaal inzet. In de toekomst zal deze leveringsmethode zo veel mogelijk worden toegepast, met de bedoeling om een gezonde en aangename woonomgeving te creëren voor alle Gentenaars.
CityDepot heeft de printers afgeleverd aan de voordeur van de stadsdiensten. Alle toestellen zijn in één keer vervoerd naar Gent en daar opgeslagen in het magazijn van CityDepot, zodat er niet onnodig heen en weer gereden moet worden. CEO Marc Schepers: “Wij ontvangen goederen aan de rand van de stad en bezorgen deze gebundeld, duurzaam en efficiënt aan de eindbestemmeling. We hopen dat de samenwerking met het Gents stadsbestuur, Digipolis (de ICT-partner van de stad) en Yusen Logistics (specialist in supply chain management) een voorproefje vormt voor het stedelijk distributieplatform in Gent.”
Goederentransporten met e-trucks zijn een waar huzarenstukje. Grote elektrische vrachtwagens hebben immers nog steeds een zeer hoge aankoopprijs en worden niet zelden geplaagd door technische onvolmaaktheden. Dat verklaart waarom er vandaag in Europa slechts enkele tientallen van zulke trucks worden ingezet. Marc Schepers (CityDepot): “De meeste logistieke operatoren houden voorlopig de boot af. Omdat duurzaamheid in onze missie vervat zit, zijn wij echter bereid om de financiële en operationele consequenties van elektrische vervoersoplossingen te dragen. We willen pionier zijn in duurzame mobiliteit. Wij fungeren in zekere zin als “living lab”, dat tot doel heeft om elektrische vervoersmiddelen te perfectioneren en optimaliseren. We zijn blij dat ook de stad Gent en partners als Yusen Logistics en Canon zich resoluut inzetten voor duurzaamheid.”[:]canon_gent430x280

logo-citydepot<

Scroll naar boven