Spring naar content

Testresultaten Imgrund Silogistic GmbH bevestigen kwaliteit Barkley trailerbanden

De nauwe samenwerking tussen Heuver Bandengroothandel en Barkley Tires is succesvol. Want de samen geheel nieuw ontwikkelde serie BLT-trailerbanden presteren indrukwekkend. De band blijkt na meerdere uitvoerige praktijktests een voltreffer. Gesteund door de markt- en productkennis van Heuver, ontwikkelde Barkley een trailerband die trots en moeiteloos de vergelijking aan kan met enkele gerenommeerde Europese merken.

Uitgebreid getest
Imgrund Silogistics GmbH uit het Duitse Wesel is een vooraanstaand bulktransporteur in de food- en non-foodsector. Met ruim 250 eenheden is Imgrund een veelgezien logistiek bedrijf op de Duitse wegen en daarom voor bandenproducenten een interessante (test)partner. Barkley Tires en haar Europa-distributeur Heuver Bandengroothandel werken daarom óók nauw samen met Imgrund.
Wagenparkbeheerder Wolfgang Schiemann is absoluut positief verrast en zeer tevreden met de tests die hij vanaf januari samen met Barkley heeft uitgezet: “Na zes maanden en ongeveer 65.000 kilometer met meerdere tankopleggers, toont de Barkley BLT08 trailerband dezelfde slijtage als we kennen van eerder bij ons ingezette gerenommeerde Europese merken.”

Uitsluitend nog Barkley
Op een andere belangrijke kostenpost, het brandstofverbruik, scoort Barkley volgens Schiemann eveneens een ruime voldoende: “Barkley banden verbruiken dankzij het nieuwe, moderne profiel relatief weinig brandstof.”
De combinatie van bovengenoemde resultaten en een zeer goede aankoopprijs, deden Imgrund ertoe besluiten hun trailers uitsluitend nog met de Barkley BLT08 uit te rusten. Momenteel is 60% van de Imgrund-opleggers voorzien van Barkley banden.

Trekkende eenheden ook op Barkley
In januari 2017 start het volgende project van Imgrund Silogistic GmbH en Barkley. De bandenproducent introduceert binnenkort haar vernieuwde ‘plus-serie’ voor trucks met Euro-6 motoren. Deze versterkte en bredere voorasband, de BL203+ (mét M+S), gaat Imgrund in januari op enkele voertuigen monteren.
In dezelfde periode worden ook de aangedreven assen van enkele trucks met Barkley banden uitgerust. Hiervoor is de keuze gevallen op het nieuwe, eveneens verbrede BL806+ tractieprofiel. Wolfgang Schiemann: “Gezien de evenwichtige prestaties van de Barkley trailerbanden, zien we de testresultaten van de BL203+ en BL806+ met veel vertrouwen en optimisme tegemoet.”

Scroll naar boven