Spring naar content

Voertuigveilingen bij Hödlmayr in Tongeren voorzien in sterke behoefte

De voertuigveilingen van automotive-expert Hödlmayr blijken te voorzien in een sterke behoefte. Tot dusver kwamen rond de 2000 voertuigen in Tongeren onder de hamer. Eind april staat de volgende veiling op het programma. Daarna is er nog één gepland in juni. Hödlmayr hecht veel belang aan dienstverlening, die veel verder gaat dan de traditionele logistiek. De live-veilingen en verkoop van voertuigen in Tongeren passen in die trend. Automobielfabrikanten profiteren daardoor van ondersteuning in de gehele distributieketen.

“Wij vinden het belangrijk om klanten aantrekkelijke diensten te leveren, of het nu gaat om opslag, vervoer, pre-delivery services of voertuigoptimalisatie. Het is deze toegevoegde waarde die ons onderscheidt van onze concurrenten en ons nauw laat samenwerken met internationale autofabrikanten. In dit specifieke geval bieden we een deel van ons 142.000 m² bedrijfsterrein aan als locatie voor autoveilingen en verkoop”, zegt Michael Geschke, CEO van Hödlmayr Logistics België. Nadat de betreffende fabrikant de gewenste voertuigen heeft geselecteerd, starten de professionals bij Hödlmayr met de juiste pre-delivery services. “Bij de veilingen gaat het er vooral om dat de voertuigen goed voor het voetlicht worden gebracht. Wij zijn daarbij onder meer verantwoordelijk voor het reinigen en polijsten. Per veiling praten we over ongeveer 300 aangepaste voertuigen”, zegt Geschke.

In een hal van 1.000 m2 – waar normaal gesproken de pre-delivery inspecties plaatsvinden – is voldoende ruimte voor de te veilen auto’s, maar ook ruime parkeergelegenheid voor kopers. Geïnteresseerden kunnen ter plaatse bieden, maar ook online.

Veilingen als nieuwe distributiekanalen
“Veilingen zoals we die op onze vestiging in Tongeren met succes uitvoeren, krijgen steeds meer betekenis voor de fabrikanten als verkoopkanaal. Voor ons is dit een nieuwe dienstverlening die is gebaseerd op onze brede ervaring in pre-delivery services en vlootbeheer”, zegt Hödlmayr-CEO Johannes Hödlmayr.

Pre-delivery inspecties en pre-delivery services
De pre-delivery inspectie is de laatste kwaliteitscontrole voor de levering van een nieuw voertuig. In deze laatste testfase wordt niet alleen gecontroleerd of het voertuig voldoet aan de hoge eisen van autofabrikanten, maar ook de specifieke wensen van de klant. Of het nu gaat om aanpassingen, kleine reparaties (zoals door steenslag), lakwerk en reinigen, het aanbod van pre-delivery services is zeer breed.

Scroll naar boven